Naar inhoud

Gemeentehuis

de Robianostraat 64
B-2150 Borsbeek
tel. 03 320 94 00
info@borsbeek.be

Openingsuren gemeentehuis

ma.8.45 tot 12 uur
17.30 tot 20 uur
di.8.45 tot 12 uur
wo.8.45 tot 12 uur
13.30 tot 16 uur
do.8.45 tot 12 uur
vr.8.45 tot 12 uur

Organisatie

Naam:
DocC Borsbeek

Historische zomerwandeling- 5de editie

Deze informatie is niet meer actueel!
Het DocC Borsbeek en de Cultuurraad organiseren voor de vijfde keer hun "Historische Zomerwandelingen" doorheen de gemeente Borsbeek. Het thema is deze keer: "Scholen en onderwijs in Borsbeek". We gaan deze keer ook weer buiten de gemeentegrenzen en eindigen in het Heemmuseum van de Wommelgemse Heemkring "De Kaeck". Meer info in de "Info Borsbeek" en op de website rubriek nieuws van DocC Borsbeek.

Wanneer

  • 27 juli ’14 (zo)
    van 13.00 u tot 18.00 u
  • 03 augustus ’14 (zo)
    van 13.00 u tot 18.00 u

Prijs

gratis

Locatie

Sociaal huis Borsbeek Lucien Hendrickxlei 172150 Borsbeek

Info

Historische zomerwandelingen in Borsbeek- vijfde editie!

De cultuurraad en het “DocC Borsbeek” nodigen de geïnteresseerden uit voor de 5de editie van onze gesmaakte historische zomerwandelingen doorheen Borsbeek. Deze wandelingen gaan dit jaar door op zondag 27 juli 2014 en op zondag 3 augustus 2014. Het werkthema is: “Scholen en onderwijs in Borsbeek”. We gaan voor deze editie ook weer eens buiten onze gemeentegrenzen kijken voor ons eind- en bijpraatpunt voor de stappers en de niet-stappers.
Wat bekijken we deze keer?
De wandelaars komen langs plaatsen waar vroeger onderwijsinstellingen stonden of soms nog gedeeltelijk staan in Borsbeek. We geven in de infobrochure historische bronnen en weetjes mee over het onderwijs in Borsbeek.
Hoe organiseren we de wandelingen?
We beperken het aantal deelnemers per wandeling nog steeds tot 36 personen. We stappen langer dan de vorige edities! Het gaat wel over verharde straten dus ook rolwagen-gebruikers kunnen meedoen. Zij die buiten deze 36 “gelukkige” wandelaars vallen of die echt niet mee willen meestappen kunnen de wandelaars opwachten in het Heemmuseum van de WHK “De Kaeck”op Fort2, dat tevens het eindpunt is van onze zomerwandeling. Dit kan vanaf 14.00u in het heemmuseum en het brandweermuseum op Fort2 te Wommelgem. Ze kunnen er een schoolklasje van vroeger bekijken en ook enkele typische ambachten uit vroegere tijden, allemaal netjes samengebracht in het heemmuseum van de WHK “De Kaeck”. Daarnaast kunnen ze ook een kijkje nemen in het brandweermuseum dat zich er vlak naast bevindt. Het is speciaal voor ons gratis opengesteld. Tijdens het bezoek kunnen de niet-wandelaars bijpraten bij een drankje dat tegen een democratische prijs geserveerd wordt door de vrijwilligers van de musea.
Onze gastheer ter plaatste, Eddy Smits, zal jullie met veel plezier te woord staan.
De effectieve wandelaars zien we graag vanaf 13.00u aan het Sociaal Huis van Borsbeek. We begeven ons naar het eerste punt tegen 13.30u, dus graag tijdig melden.
Hoe deelnemen en inschrijven?
De inschrijvingen doen we nominatief vanaf 10 juni 2014:
Þ via de e-mail van de cultuurraad: cultuur@borsbeek.org
Þ via de e-mail van de sport- en cultuurdienst: sportcultuur@borsbeek.be
Þ via de telefoon van de sport- en cultuurdienst: tel. 03 320 94 20
Þ door langs te gaan bij de sport- en cultuurdienst (Nicky Bulens)
De inschrijvingen worden nadien bevestigd door de sport- en cultuurdienst. Als je de eerste keer niet meekan, kun je desnoods al reserveren voor de tweede wandeling.
!! Locaties en afspraken !!
Sociaal Huis Borsbeek: pleintje aan de Lucien Hendrickxlei, 17 te 2150 Borsbeek.
Heemmuseum van WHK “De Kaeck” en brandweermuseum: via parking aan de “taverne Byblos”, volg de bewijzering naar het buitenfort van Fort2.
Afspraken:
Þ de wandelaars respecteren het verkeersreglement zoals individuele wandelaars!
Þ de cultuurraad en het “DocC Borsbeek” raden het dragen van een fluohesje aan!
Þ De wandelaars doen geen privé-gesprekken tijdens de uiteenzetting van de gids!

Bron: UiTinVlaanderen.be

Alle activiteiten