Naar inhoud

Gemeentehuis

de Robianostraat 64
B-2150 Borsbeek
tel. 03 320 94 00
info@borsbeek.be

Openingsuren gemeentehuis

ma.8.45 tot 12 uur
17.30 tot 20 uur
di.8.45 tot 12 uur
wo.8.45 tot 12 uur
13.30 tot 16 uur
do.8.45 tot 12 uur
vr.8.45 tot 12 uur
foto:

Organisatie

Naam:
KWB Borsbeek

Van Brussel tot Bagdad

Deze informatie is niet meer actueel!
Interactieve gespreksavond met Jonas SlaatsHoe zit de islamistische gemeenschap ineen?Is de islam gewelddadig?Is een botsing tussen onze beschavingen onvermijdelijk of zijn er uitwegen?Jonas Slaats is antropoloog en theoloog.Hij reisde als christen doorheen de islam en bundelde gesprekken met vooraanstaande geleerden en artiesten uit de islamistische wereld.

Wanneer

  • 06 juni ’17 (di)
    van 20.00 u

Prijs

gratis

Locatie

't Zaaltje, Smisbergstraat 22150 Borsbeek

Contact

E-mail
kwbsintrochus@gmail.com

Info

Haast elke week gaat het in het nieuws over ‘de islam’, vaak in één adem genoemd met geweld en terreur. Maar ‘de’ islam, bestaat dat wel? En zijn moslims allemaal zo gewelddadig? Heeft de islam het alleenrecht op terreur? Kwb Borsbeek nodigt - samen met kwb Sint-Rochus Deurne - theoloog Jonas Slaats uit voor ‘Van Brussel tot Bagdad’, een praatavond die de islam met de juiste nuances toelicht.

In onze snel diverser wordende samenleving roept de aanwezigheid van de islam heel wat vragen op. Waar komen de huidige conflicten in de islamitische wereld vandaan? Is een ‘botsing van beschavingen’ onvermijdelijk of zijn er uitwegen? Is de islam inherent gewelddadig? Hoe zit de islamitische gemeenschap ineen? Welke andere beelden van de islam krijgen we soms te weinig te zien? Komt het ‘onbemind’ niet al te vaak voort uit ‘onbekend’? In de uiteenzetting gaat Jonas Slaats dieper in op dit soort vragen en thema’s. Hij zet kanttekeningen bij ons huidige wereldbeeld en plaatsen de discussies over islam in een breder perspectief.

Jonas Slaats is antropoloog en theoloog. Hij is voormalig coördinator van het expertisecentrum islamitische culturen in Vlaanderen en auteur van het boek ‘Soefi’s, Punkers & Poëten. Een christen op reis door de islam’ dat zijn gesprekken bundelt met vooraanstaande geleerden en artiesten uit de islamitische wereld.

Jonas Slaats wordt ingeleid door Nahima Lanjri, federaal parlementslid.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Alle activiteiten