Naar inhoud

Gemeentehuis

de Robianostraat 64
B-2150 Borsbeek
tel. 03 320 94 00
info@borsbeek.be

Openingsuren gemeentehuis

ma.8.45 tot 12 uur
17.30 tot 20 uur
di.8.45 tot 12 uur
wo.8.45 tot 12 uur
13.30 tot 16 uur
do.8.45 tot 12 uur
vr.8.45 tot 12 uur

Binnenkort weer verkeerslichten voor verkeer op Krijgsbaan (R11) achter de Antwerpse luchthaven

maandag 01 september 2014
Werken R11
Vanaf 15 september zal het verkeer op de tijdelijke parallelweg naast de werf voor de ondertunneling van de R11 weer geregeld worden met verkeerslichten, die op rood springen telkens als bepaalde types vliegtuigen opstijgen of landen. Na openstelling van de tunnel zullen deze definitief verdwijnen.

Sinds april hoeft het verkeer op de tijdelijke parallelweg naast de bouwput voor de tunnel van de Krijgsbaan (R11) niet meer te stoppen voor verkeerslichten tijdens vliegbewegingen van en naar de luchthaven. Om de eerste grote werken voor de bouw van de tunnel mogelijk te maken, wordt de start- en landingsbaan van de luchthaven tijdelijk over een kortere afstand gebruikt. De lichten zijn nu dus tijdelijk overbodig, waardoor ze in april uitgezet werden.

 

Midden september eindigt die beperkte exploitatie van de luchthaven en zal de start- en landingsbaan weer over de volle lengte gebruikt worden. Vanaf dan moeten de verkeerslichten de veiligheid van het passerend verkeer onder de vliegroute bij de Krijgsbaan garanderen. Die situatie geldt dan voor de resterende duur van het ondertunnelingsproject, tot begin 2016. Eens de tunnel in gebruik is, zullen de lichten definitief verdwijnen.

 

De aanleg van de tunnel, 420 meter lang, schiet intussen goed op. De bouw gebeurt met de zogeheten “strosstechniek”. Dat houdt in dat eerst het tunneldak wordt gebouwd en de tunnel daarna daaronder uitgegraven wordt. Die methode verhoogt de snelheid van de werken omdat de aannemer zowel boven- als ondergronds kan doorwerken. Bovendien blijft er zo ook altijd vliegverkeer boven de werf mogelijk. Op de website van AWV vindt u enkele foto’s van de werken.

 

De ondertunneling is noodzakelijk om de wettelijk verplichte veiligheidszone in het verlengde van de start- en landingsbaan van de Antwerpse luchthaven te realiseren.

 

Datum van het bericht: maandag 01 september 2014
Nieuwsoverzicht