Naar inhoud

Gemeentehuis

de Robianostraat 64
B-2150 Borsbeek
tel. 03 320 94 00
info@borsbeek.be

Openingsuren gemeentehuis

ma.8.45 tot 12 uur
17.30 tot 20 uur
di.8.45 tot 12 uur
wo.8.45 tot 12 uur
13.30 tot 16 uur
do.8.45 tot 12 uur
vr.8.45 tot 12 uur

Parkeren in Borsbeek

woensdag 19 augustus 2015
Parkeren in Borsbeek
Naar aanleiding van een Koninklijk Besluit over stilstaan en parkeren verandert er vanaf 1 september een en ander in verband met de blauwe parkeerzones in Borsbeek.

Overtredingen op stilstaan en parkeren worden binnenkort niet meer behandeld door het Belgische parket. Net zoals gemengde inbreuken zullen ze vanaf 1 september bestraft worden met een gemeentelijke administratieve sanctie (GAS-geldboete). De processen verbaal voor GASboetes worden in opdracht van onze gemeente opgevolgd door de intercommunale Igean milieu & veiligheid.

Op deze gang van zaken wordt in Borsbeek slechts één uitzondering gemaakt: de controle op parkeren in zones met beperkte parkeertijd of zogenaamde 'blauwe zones', waar gebruik van een parkeerschijf verplicht is. Deze controle werd uitbesteed aan extern parkeerbedrijf Besix Park, dat vanaf 1 september gemachtigd is om parkeerboetes uit te schrijven in Borsbeek.

De verplichte wijziging in de aanpak van het foutparkeren zette ons gemeentebestuur er bovendien toe aan om de functie van een aantal parkeerplaatsen in de Robianostraat te herzien. Zo worden zestien plaatsen uit de blauwe zone tussen huisnummers 97 en 139 omgevormd tot plaatsen waar voor onbeperkte duur geparkeerd mag worden. De functie van deze plaatsen - ruimte bieden aan mensen die met de wagen kwamen winkelen - strookt daar immers niet meer met de huidige noden. Daarnaast worden, ter hoogte van het postkantoor en voor de apotheker nabij het kruispunt met de Frans Beirenslaan, telkens twee parkeerplaatsen gereserveerd voor kortparkeren (max. 30 minuten).

De nieuwe parkeerregels gelden vanaf het moment dat de signalisatie aangebracht is. Dat zou al in de loop van deze zomer moeten gebeuren. De controles van Besix Park gaan vanaf 1 september van start.

VRIJE PARKEERZONES
Geen beperking qua tijdsduur. Controles op foutparkeren (bv. voor een garagepoort, op het trottoir of zebrapad, ...) worden hier nog altijd uitgevoerd door ons politiekorps, maar overtredingen resulteren in GAS-boetes opgemaakt door Igean.
- langsheen de hele deRobianostraat, Lucien Hendrickxlei, Jozef Reusenslei en zijstraten.
- Zij-ingang begraafplaats 
- Plein voor de Watertoren 

BLAUWE ZONES
In deze zones geldt van maandag tot en met zaterdag (dus niet op zon- en feestdagen) tussen 9 en 18 uur een maximum parkeerduur. Het gebruik van de parkeerschijf is verplicht en deze mag niet verzet worden voordat het voertuig de parkeerplaats verlaten heeft. Controles op te lang parkeren worden vanaf 1 september uitgevoerd door parkeerbedrijf Besix Park.
* maximum 30 minuten  parkeren
- de Robianostraat aan nr 139 (apotheek) 
- de Robianostraat aan nr 56 (post) 
- Akkerdonckstraat aan nr 2 (apotheek) 
- Jozef Reusenslei aan nrs 31-39 

* maximum 2 uur parkeren
- Hoofdingang begraafplaats
- Parking kerk
- Woonerf kerk
- de Robianostraat aan kerk
- Jozef Reusenslei aan kerk

 

Datum van het bericht: woensdag 19 augustus 2015
Nieuwsoverzicht