Naar inhoud

Gemeentehuis

de Robianostraat 64
B-2150 Borsbeek
tel. 03 320 94 00
info@borsbeek.be

Openingsuren gemeentehuis

ma.8.45 tot 12 uur
17.30 tot 20 uur
di.8.45 tot 12 uur
wo.8.45 tot 12 uur
13.30 tot 16 uur
do.8.45 tot 12 uur
vr.8.45 tot 12 uur

Verbod op gebruik niet noodzakelijk drinkwater.

donderdag 22 juni 2017
watersproeier
Door de aanhoudende droogte werd er beslist dat er geen drinkwater meer verspild mag worden. Vanaf vandaag geldt er een verbod op het niet-noodzakelijk gebruik van drinkwater. Door gazons niet langer te sproeien, auto's te wassen of een zwembad te vullen moet verspilling worden tegengegaan.

Onder niet-noodzakelijke toepassingen vallen het afspuiten van motorvoertuigen, aanhangwagens en opleggers, tenzij in het kader van normale activiteiten van daartoe gespecialiseerde ondernemingen, en in de gevallen waarin het afspuiten in de regelgeving of vergunning is opgelegd. Carwashbedrijven zullen dus hun activiteiten kunnen voortzetten.

Het (bij)vullen van particuliere zwem- en plonsbaden, vijvers of fonteinen is verboden, net als het besproeien van velden, binnenplaatsen, grasperken en tuinen, tenzij in het kader van de normale activiteiten van land- en tuinbouwondernemingen. Verder mogen straten, straatgreppels, stoepen, voetpaden en riolen niet gereinigd worden, evenmin daken, gevels, tenten, luifels en sportterreinen. Het verbod geldt niet voor wie put- of regenwater gebruikt of water uit zijn eigen vijver pompt.

Het verbod is afdwingbaar er kunnen bij overtredingen pv's opgesteld worden. 

Datum van het bericht: donderdag 22 juni 2017
Nieuwsoverzicht