Naar inhoud

Gemeentehuis

de Robianostraat 64
B-2150 Borsbeek
tel. 03 320 94 00
info@borsbeek.be

Openingsuren gemeentehuis

ma.8.45 tot 12 uur
17.30 tot 20 uur
di.8.45 tot 12 uur
wo.8.45 tot 12 uur
13.30 tot 16 uur
do.8.45 tot 12 uur
vr.8.45 tot 12 uur

Borsbeek doet mee met LaMa

donderdag 07 september 2017
Plan
Van 16 september tot en met 22 september is het week van de mobiliteit. De gemeente Borsbeek doet mee aan het project ‘Laboratorium Mobiele Alternatieven’ (LaMA) van Netwerk Duurzame Mobiliteit dat in deze week kadert.

In dit project werden ideeën van burgers rond mobiliteit en veiligheid gebundeld in drie projectzones.

Een grondplan met de projectzones in hoge resolutie kan u bekijken via deze link.

De eerste projectzone komt aan het kerkplein van Borsbeek. Van maandag 18 september tot en met vrijdag 22 september zal er een knip aangebracht worden op het kerkplein. De zone wordt een week lang tot een groot verkeerspark en speelplein omgetoverd. Aan de ouders wordt gevraagd die week te parkeren op de Schanslaan en hun kinderen via de trage weg achter Het Leike tot aan de schoolpoort te brengen.

De tweede projectzone loopt via deze trage weg achter Het Leike en het Sociaal Huis naar de schoolzone toe. Het gehele traject wordt aangegeven met kleurrijke voetstappen en een ludieke bewegwijzering.

Tussen de eerste en tweede projectzone, op het kruispunt van de Robianostraat met de Jozef Reusenslei, wordt een oranje knipperlicht voorzien om het autoverkeer van Boechout naar het kruispunt met de Frans Beirenslaan extra attent te maken op de zwakke weggebruikers die hun weg kruisen in twee richtingen.

De derde projectzone omvat de tijdelijke schoolomgeving van basisschool de Klinker in het Tirolerhof aan de August van Putlei en Vinkeniersweg. Leerlingen en ouders worden aangemoedigd om zo veel mogelijk met de fiets of te voet naar school te komen. Kinderen die deze week met de wagen gebracht worden moeten er rekening mee houden dat de toegankelijkheid van de August Van Putlei beperkt is en daarom best parkeren op de parking van Boeckenberg. Ook het traject van Boeckenberg tot aan de school zal aangegeven worden met kleurrijke voetstapjes op het voetpad. De straten rondom de school worden voorzien met verkeersmannetjes ter sensibilisering van de autobestuurders.

Ook het oudercomité organiseert verschillende activiteiten, waaronder het aanbieden van een kop koffie en koffiekoeken op donderdag 21 september voor ouders met de wagen die hun weg naar parking Boeckenberg vinden.

Op 19 september organiseert de school en de gemeente in samenwerking met politiezone MINOS een fietslabelactie in basisschool de Klinker. Na de middag worden de fietsen door een fietsenmaker gecontroleerd op de belangrijkste zaken om veilig in het verkeer te kunnen bewegen. Hetzelfde zal gebeuren op 22 september in het Sint-Jozefsinstituut.

Vanuit Netwerk Duurzame Mobiliteit volgt er na de projectweek een online enquête waarin u uw feedback kan achterlaten.

Meer info en deze enquête vindt u via deze link

Datum van het bericht: donderdag 07 september 2017
Nieuwsoverzicht