Naar inhoud

Gemeentehuis

de Robianostraat 64
B-2150 Borsbeek
tel. 03 320 94 00
info@borsbeek.be

Openingsuren gemeentehuis

ma.8.45 tot 12 uur
17.30 tot 20 uur
di.8.45 tot 12 uur
wo.8.45 tot 12 uur
13.30 tot 16 uur
do.8.45 tot 12 uur
vr.8.45 tot 12 uur

Organisatie

Naam:
Natuurpunt Schijnbeemden

Infoavond omtrent 'de koeienwachters' - kern Borsbeek AFGELAST

Deze informatie is niet meer actueel!
Onze Galloways komen ergens tussen april en mei terug naar de weide na hun verdiende rust in de stal in Beerse. Dit ras is specifiek gekweekt om zelfstandig te overleven in ruige gebieden in Schotland en trekken dus hun plan op de weide. Zodoende hebben ze dus ook geen stalling nodig. Toch is het best om af en toe eens een kijkje te nemen ter plaatse. Dit om de gezondheid van de dames een ...

Wanneer

  • 23 april ’20 (do)
    van 20.00 u tot 22.00 u

Locatie

Cultuurcentrum de pastorie Jozef Reusenslei 112150 Borsbeek

Info

Onze Galloways komen ergens tussen april en mei terug naar de weide na hun verdiende rust in de stal in Beerse. Dit ras is specifiek gekweekt om zelfstandig te overleven in ruige gebieden in Schotland en trekken dus hun plan op de weide. Zodoende hebben ze dus ook geen stalling nodig.

Toch is het best om af en toe eens een kijkje te nemen ter plaatse. Dit om de gezondheid van de dames een beetje op te volgen en voorbijgangers wat info te geven over de levenswijze van deze dieren.

Tevens kan er dan gekeken worden of er nergens schade is aan de afrastering, er geen afval ligt dat de dieren kan schaden en de neuspomp nog voldoende water geeft.

Hiervoor hebben wij een groepje mensen, de koeien wachters. Deze hebben een beurtrol zodat we proberen om regelmatig iemand langs te sturen.

Als je zin hebt om wat meer te weten te komen over de galloways en er ook voor te zorgen, nodigen wij jullie uit om eens langs te komen.

Info: Pol De Ridder 0472369771, pol.de.ridder@skynet.be (kern Borsbeek)

Een activiteit van Natuurpunt Schijnbeemden.

Alle activiteiten