Naar inhoud

Gemeentehuis

de Robianostraat 64
B-2150 Borsbeek
tel. 03 320 94 00
info@borsbeek.be

Openingsuren gemeentehuis

ma.8.45 tot 12 uur
17.30 tot 20 uur
di.8.45 tot 12 uur
wo.8.45 tot 12 uur
13.30 tot 16 uur
do.8.45 tot 12 uur
vr.8.45 tot 12 uur
2012 © Borsbeek - proclaimer - privacyverklaring

fair café

Deze informatie is niet meer actueel!
Emmaville is een countryband uit eigen land, het zijn folkers van het volk, bluegrassers van gras dat ook groen mag zijn. De groep ontstond toen banjonist Niels en zanger Siemon besloten een violiste aan te spreken op de Meir in Antwerpen. Ze gaf er het beste van zichzelf, samen met een vriendin. Esther was meteen enthousiast en de 'Kentucky Road Singers' waren geboren; een groep die met grote ...

Wanneer

  • 13 oktober ’18 (za)
    van 00.00 u tot 23.59 u

Locatie

Cultuurhuis De Pastorie Jozef Reusenslei 112150 Borsbeek

Info

Emmaville is een countryband uit eigen land, het zijn folkers van het volk, bluegrassers van gras dat ook groen mag zijn. De groep ontstond toen banjonist Niels en zanger Siemon besloten een violiste aan te spreken op de Meir in Antwerpen. Ze gaf er het beste van zichzelf, samen met een vriendin. Esther was meteen enthousiast en de 'Kentucky Road Singers' waren geboren; een groep die met grote ogen keek naar de doopvont van de oude, Amerikaanse country en bluegrass. Onder meer Johnny Cash en Old Crow Medicine Show sierden de setlist.

Niet veel later vervoegde Jens de groep en beëindigde Eline eigenhandig de zoektocht naar een geschikte bassist(e). Naast een mandoline waren ondertussen ook meer folky nummers het programma binnengeslopen: Mumford & Sons en Ierse traditionals duwden de stijl van de band meer richting eigen interpretaties van moderne country en gevestigde klassiekers. Deze nieuwe richting ging al snel gepaard met een nieuwe naam, Emmaville, vernoemd naar de plek waar de band werd opgericht: Villa Emma in Boechout.

Wat mag je verachten van vanavond? Een zanger die in gesprek gaat met zijn publiek en hen laat meezingen, een violiste die haar beste Iers-Servisch-geïnspireerde solo's bovenhaalt, een mandolinist die af en toe de weg kwijt zal zijn, een banjonist die – als we geluk hebben - zijn kleine fluit bovenhaalt en een bassiste die een grootse prestatie neerzet. Daarnaast passeren enkele klassiekers de revue, net als een eigen hit-in-wording, en de oer-klassieker uit het countrygenre. Ten slotte mag je je verwachten aan een aangename avond met leuke mensen en een pintje met de muzikanten.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Alle activiteiten