Naar inhoud

Gemeentehuis

de Robianostraat 64
B-2150 Borsbeek
tel. 03 320 94 00
info@borsbeek.be

Openingsuren gemeentehuis

ma.8.45 tot 12 uur
17.30 tot 20 uur
di.8.45 tot 12 uur
wo.8.45 tot 12 uur
13.30 tot 16 uur
do.8.45 tot 12 uur
vr.8.45 tot 12 uur
2012 © Borsbeek - proclaimer - privacyverklaring

Up-date Covid-19 in Borsbeek - 28.07

dinsdag 28 juli 2020
Avondklok
Inmiddels werden er op federaal en provinciaal niveau bijkomende maatregelen genomen in de strijd tegen het coronavirus. Vanaf vanavond geldt de avondklok in de provincie Antwerpen dus ook in Borsbeek moet iedereen tussen 23.30 en 6 uur thuis blijven.

We geven nog even een overzicht:

😷 Als gezinsbubbel mag je contact hebben met 5 andere volwassenen, kinderen onder de 12 jaar niet inbegrepen. Deze 5 contacten mogen de komende vier weken niet wijzigen.
😷 Je gaat alleen naar de winkel of de markt. Je blijft maximaal 30 minuten in de winkel of op de markt, tenzij je een afspraak hebt.

In de provincie Antwerpen gelden enkele bijkomende maatregelen:
😷 Er geldt een avondklok vanaf vandaag tussen 23.30 en 6 uur. Iedereen moet tussen die uren thuis blijven, behalve voor noodzakelijke verplaatsingen zoals een ziekenhuisbezoek of voor het werk.
😷 Je bent verplicht een mondmasker te dragen op het publiek domein en op alle plaatsen waar de veiligheidsafstand niet gewaarborgd is. Ook wanneer je op de fiets zit dien je een mondmasker te dragen. Opgelet: ook in het recyclagepark moet je vanaf nu een mondmasker dragen.
😷Telewerken is verplicht
😷 Cafés en restaurants moeten om 23 uur sluiten.
😷 Cafés en restaurants moeten de gegevens van élke klant registreren en 4 weken bijhouden.
😷 Individuele contactsporten zijn verboden. Ploegsporten zijn verboden voor sporters boven de 18 jaar.
Bijkomende maatregelen in Borsbeek:
😷 Alle evenementen en feesten zijn verboden.
😷 Feestzalen moeten gesloten blijven.
😷 Fitnesscentra moeten gesloten blijven.
😷 Je mag niet eten of drinken in speelzones en speeltuinen

Bij niet naleving van deze regels zal men beboet worden.

🧼 🖐😷Hou afstand (1,5 meter), zorg voor een goede handhygiëne en draag een mondmasker om jezelf en anderen te beschermen.

Hou jij Borsbeek ook mee Covid-vrij?

Coronavirus: bijkomende maatregelen Antwerpse crisiscel

28.07.2020
De epidemiologische situatie in de regio Antwerpen dwingt ons er helaas toe om bovenop de bijkomende maatregelen die de Nationale Veiligheidsraad heeft genomen, aanvullend aangepaste maatregelen te nemen die tot doel hebben om de verspreiding van het Corona-COVID-19 virus een halt toe te roepen met een zo beperkt mogelijke impact op de economie. Deze maatregelen hebben tot gevolg dat we ons sociaal leven de komende 4 weken drastisch moeten reorganiseren.  
Deze maatregelen zijn ingegeven door de informatie  over de bronnen van de besmetting. Over die info beschikken we sinds kort, en die bronneninformatie zullen we ook in de toekomst gebruiken.Mochten er bijkomende besmettingsbronnen of tendenzen opduiken, dan zullen we bijkomende maatregelen  moeten nemen. Na een eerste toets door al onze burgemeesters, die de maatregelen al konden inkijken, zal er een Provinciaal Besluit opgemaakt worden. Dat besluit zal in de loop van 28 juli 2020 worden gepubliceerd. De maatregelen gaan meteen van kracht, en zullen vanaf de publicatie van het Provinciaal Besluit strikt gehandhaafd worden.Gouverneur Cathy Berx gaf inmiddels ook de opdracht aan het Agentschap Zorg en Gezondheid om op basis van artikels 47 en 79 van het Decreet betreffende het Preventieve Gezondheidsbeleid, elke persoon die COVID-positief test het bevel te geven tot stringente thuisisolatie (tijdelijke afzondering door thuisisolatie). Aanvullend moet het Agentschap Zorg en Gezondheid waken over de naleving er van. Cruciaal om deze crisis te bedwingen, is immers dat alle mensen die COVID-positief zijn, in een strikte thuisisolatie blijven.

Welke maatregelen gelden voor het volledige grondgebied van de provincie Antwerpen?

  1. In de provincie geldt een avondklok in die zin dat het openbaar sociaal leven stopt tussen 23.30 en 6.00 uur. Iedereen moet thuis zijn tussen 23.30 en 6.00 uur, tenzij voor noodzakelijke verplaatsingen (naar het werk, het ziekenhuis…). Cafés en restaurants sluiten om 23.00 uur.
  2. Mondneusmaskers. In provincie Antwerpen is iedereen boven 12 jaar verplicht om een mondneusmasker te dragen op het publiek domein én op plaatsen waar de fysieke afstand van 1,5 meter niet kan worden gewaarborgd. Deze verplichting geldt niet tijdens het nuttigen van eten en drinken en in de private sfeer (thuis)
  3. In alle cafés en horecazaken moet de fysieke afstand van anderhalve meter tussen de gezelschappen te allen tijden gegarandeerd zijn, tenzij de gezelschappen van elkaar gescheiden zijn met een fysieke afscheiding. Individuele registratie is verplicht. Om contactonderzoek mogelijk te maken moeten deze gegevens gedurende 4 weken worden bijgehouden.
  4. In restaurants en cafés wordt het gezelschap aan een tafel beperkt tot een strikt maximum aantal personen of tot een gezelschap dat bestaat uit leden van hetzelfde gezin.
  5. Voor markten gelden dezelfde regels als voor winkels: geen ‘funshoppen’: u gaat alleen naar de markt of slechts in het gezelschap van minderjarige kinderen of uw begeleider wanneer u hulpbehoevend bent, en niet langer dan 30 minuten. Kramen die ingericht zijn als een horecagelegenheid zijn niet toegelaten op markten.
  6. Telewerk wordt verplicht, behalve wanneer dit volstrekt onmogelijk is.
  7. Individuele contactsporten worden verboden. Ploegsporten zijn verboden voor sporters boven de 18 jaar.

n de meest getroffen zone (stad Antwerpen, Zwijndrecht, Stabroek, Kapellen, Brasschaat, Schoten, Wijnegem, Wommelgem, Ranst, Boechout, Borsbeek, Mortsel, Hove, Lint, Kontich, Edegem, Aartselaar, Boom, Niel, Schelle en Hemiksem, Rumst) worden daarenboven nog bijkomende maatregelen genomen.

8. Alle evenementen en feesten zijn ten strengste verboden, feestzalen sluiten.

9. Alle fitnesscentra sluiten

Het volledige persbericht van de provincie kan je hier lezen.

Datum van het bericht: dinsdag 28 juli 2020
Nieuwsoverzicht