Naar inhoud

Gemeentehuis

de Robianostraat 64
B-2150 Borsbeek
tel. 03 320 94 00
info@borsbeek.be

Openingsuren gemeentehuis

ma.8.45 tot 12 uur
17.30 tot 20 uur
di.8.45 tot 12 uur
wo.8.45 tot 12 uur
13.30 tot 16 uur
do.8.45 tot 12 uur
vr.8.45 tot 12 uur
2012 © Borsbeek - proclaimer - privacyverklaring

Versterk je veerkracht tijdens 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid

donderdag 01 oktober 2020
samen veerkrachtig
Van 1 tot 10 oktober vindt de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid plaats. Gedurende tien dagen zetten we samen in op het verhogen van onze veerkracht. Want veerkracht is meer dan ooit overal nodig. Het leven zoals we dat kennen, wordt dit jaar immers serieus op zijn kop gezet.

Voor veel mensen gaat dit gepaard met onzekerheid, angst of stress. Het coronavirus heeft bijgevolg niet alleen gevolgen voor onze fysieke gezondheid, maar heeft ook een grote impact op de geestelijke gezondheid van de bevolking. Om deze onzekerheid goed door te komen is de veerkracht van mensen cruciaal.

Wat is 'veerkracht'? 

Het leven zit vol uitdagingen, kleine en grote. Er komt dagelijks heel wat emotie op ons af. En dat kan veel van je vragen. Hoe komt het dat sommigen daar beter mee omgaan dan anderen? Dat ligt o.a. aan je veerkracht. Jouw veerkracht bepaalt voor een stuk hoe jij je kan aanpassen aan stress en tegenslag.

Veerkracht kan je trainen

Veerkracht kan schommelen. Een hoge veerkracht wil niet zeggen dat je onkwetsbaar bent. Een lage veerkracht betekent niet dat je hulpeloos bent. Zoals je een spier traint, kan je ook je veerkracht trainen. Jouw veerkracht kan je zo beschermen tegen psychische problemen.

Hoe veerkrachtig ben jij?

Je mate van veerkracht wordt voor een groot deel bepaald door jouw vaardigheden om met problemen en stress om te gaan. En dat kan je leren. Wil jij je veerkracht versterken? Test dan eerst je huidige veerkrachtniveau. Surf naar www.fitinjehoofd.be en klik op ‘Mijn veerkracht’. Op basis van jouw score
krijg je info en advies op maat. Nadien krijg je oefeningen en tips die je helpen om positief in het leven te staan.

Datum van het bericht: donderdag 01 oktober 2020
Nieuwsoverzicht