Naar inhoud

Gemeentehuis

de Robianostraat 64
B-2150 Borsbeek
tel. 03 320 94 00
info@borsbeek.be

Openingsuren gemeentehuis

ma.8.45 tot 12 uur
17.30 tot 20 uur
di.8.45 tot 12 uur
wo.8.45 tot 12 uur
13.30 tot 16 uur
do.8.45 tot 12 uur
vr.8.45 tot 12 uur

Eerste hulp bij psychische problemen

dinsdag 01 december 2020
ehbp
Eerste hulp aanleren is altijd een van de missies van het rode kruis geweest en nu zetten ze die expertise ook in voor eerste hulp bij psychische problemen. Dankzij de app 'Houvast' krijg je actiegerichte tips en bouw je aan je zelfvertrouwen om anderen te helpen die het psychisch moeilijk hebben.

Daarnaast geeft de app jou ook tips om zelf om te gaan met schokkende gebeurtenissen, zoals deze coronacrisis.

Houvast in moeilijke tijden

De app vormt het derde luik in het Eerste Hulp bij Psychische Problemen-pakket, nadat er eerder al het handboek 'Luister! Eerste hulp bij psychische problemen' en de opleiding 'Eerste hulp bij psychische problemen' op de markt kwamen. Daar waar het boek de basis vormt van dit pakket en de opleiding vooral focust op durven helpen en oefenen, biedt de gratis app 'Houvast' vooral actiegerichte tips en concrete kennis waar je meteen mee aan de slag kan. 

Je leert er bijvoorbeeld signalen herkennen die aangeven dat iemand psychische problemen heeft, tips om iemand bij te staan en te begeleiden naar verdere hulp. Uiteraard is het belangrijk dat je ondertussen ook voor jezelf zorgt. Daarom reikt het  tips en tools aan zoals een zelfzorgplan, een dagboek, me-time, ... om je eigen welzijn te versterken. Daarnaast geeft de app ook houvast wanneer je zelf een schokkende gebeurtenis meemaakte.

Meer info?
https://www.rodekruis.be/ehbp

Datum van het bericht: dinsdag 01 december 2020
Nieuwsoverzicht