Naar inhoud

Gemeentehuis

de Robianostraat 64
B-2150 Borsbeek
tel. 03 320 94 00
info@borsbeek.be

Openingsuren gemeentehuis

ma.8.45 tot 12 uur
17.30 tot 20 uur
di.8.45 tot 12 uur
wo.8.45 tot 12 uur
13.30 tot 16 uur
do.8.45 tot 12 uur
vr.8.45 tot 12 uur

Jeugdboekenmaand 2021: Lezen is een feest!

maandag 01 maart 2021
Lezen is een feest!
De maand maart is traditiegetrouw ‘Jeugdboekenmaand’. Hét moment om onze jonge lezers te verwennen en extra aandacht te besteden aan lezen, voorlezen of gewoon illustraties bekijken.

Jeugdboekenmaand is een jaarlijks initiatief van Iedereen Leest en is in 2021 aan het 50ste jaar toe. Dat vraagt uiteraard om een feesteditie. Met de slogan 'Lezen is een feest’ willen we van 1 tot 31 maart het lezen uitgebreid vieren. We zeggen ook dank je wel aan iedereen die lezen mogelijk maakt. Applaus dus voor alle auteurs, illustratoren, redacteurs, vertalers, vormgevers, uitgevers, drukkers, boekhandelaren, bibliotheken, scholen, juffen en meesters, recensenten, leesbevorderaars en voor alle grote en kleine lezers, voorlezers en meelezers.
Lezen is veel. Het is zo veel dat er voor iedereen wel ergens een boek is.

Boeken die het idee ‘Lezen is een feest’ weerspiegelen willen we extra in de kijker zetten.
De lijst met boekentips werd samengesteld uit de mooiste, beste of bijzonderste boeken die uitgeverijen in hun bezit hebben, je vindt ze op www.jeugdboekenmaand.be/boekentips

Jeugdboekenmaand in onze bib

Ondanks de coronapandemie en alle daaraan verbonden maatregelen, proberen we ook dit jaar onze scholen een mooi aanbod te bieden aan jeugdboekenmaand-activiteiten.

Zo zullen een aantal auteurs fysiek of digitaal een lezing geven en zullen er ook ‘coronaproof’ voorstellingen zijn.  Luc Descamps, Stefan Boonen, Frank Daenen, De Verhalenkat…zijn alvast een greep uit dit aanbod.

De prachtige affiche voor ‘Lezen is een feest’ is van de hand van Leo Timmers en Kris Demey.

Datum van het bericht: maandag 01 maart 2021
Nieuwsoverzicht