Naar inhoud

Gemeentehuis

de Robianostraat 64
B-2150 Borsbeek
tel. 03 320 94 00
info@borsbeek.be

Openingsuren gemeentehuis

ma.8.45 tot 12 uur
17.30 tot 20 uur
di.8.45 tot 12 uur
wo.8.45 tot 12 uur
13.30 tot 16 uur
do.8.45 tot 12 uur
vr.8.45 tot 12 uur

Verhuurders van panden in Borsbeek: Vraag tijdig een conformiteitsattest !

vrijdag 26 maart 2021
conformiteitsattest
Conformiteitsattest is gratis bij spontane aanvraag. Lokaal bestuur Borsbeek hecht veel belang aan goede woningkwaliteit in private huurwoningen. Daarom werd in 2015 een verplichting op het conformiteitsattest ingevoerd voor private huurwoningen van een bepaalde ouderdom.

Het conformiteitsattest is een officieel document dat de gemeente aflevert en dat aantoont dat de woning aan de woningkwaliteitsnormen voldoet.

Vanaf 2021 zijn alle woningen ouder dan 40 jaar aan de beurt. Indien u een woning wenst te verhuren met bouwjaar ouder dan 1981 bent u verplicht een conformiteitsattest aan te vragen voor de start van een nieuwe inhuring.

Enkel wanneer u een spontane aanvraag doet voor de start van een nieuwe inhuring zal u het conformiteitsattest gratis kunnen aanvragen. Indien je dit niet spontaan doet en het gemeentebestuur er je als verhuurder via briefwisseling op moet wijzen, zal u voortaan 90 euro dienen te betalen voor de aanvraag van het conformiteitsattest. Als verhuurder heeft u er dus alle belang bij zelf tijdig een aanvraag in te dienen.

Wat na uw aanvraag?

Na uw aanvraag komt een gemeentelijk woningcontroleur langs om na te gaan of de huurwoning voldoet aan de woningkwaliteitsnormen. U krijgt hiervan een verslag met mogelijke herstellingen die u dient uit te voeren. Er wordt dan ook een datum van hercontrole afgesproken. Als de herstellingen werden uitgevoerd en het conformiteitsattest wordt toegekend, is dit afhankelijk van de nog aanwezige gebreken voor 5 of 10 jaar geldig. 

Hoe aanvragen?

Gebruik het daarvoor voorziene e-formulier op de website van IGEAN (www.igean.be – woonbeleid – aanvraag conformiteitsattest) of neem contact op met de gemeentelijke dienst huisvesting via 03 320 94 00 of omgeving@borsbeek.be.
Heeft u vragen in verband met de voorwaarden waaraan de huurwoning dient te voldoen? Informeer u dan gerust via bovenstaande contactgegevens.

Datum van het bericht: vrijdag 26 maart 2021
Nieuwsoverzicht