Naar inhoud

Gemeentehuis

de Robianostraat 64
B-2150 Borsbeek
tel. 03 320 94 00
info@borsbeek.be

Openingsuren gemeentehuis

ma.8.45 tot 12 uur
17.30 tot 20 uur
di.8.45 tot 12 uur
wo.8.45 tot 12 uur
13.30 tot 16 uur
do.8.45 tot 12 uur
vr.8.45 tot 12 uur

Nieuwe toeristische brochure voor de Zuidrand!

maandag 29 maart 2021
foto zuidrand
Open valleien, majestueuze forten en kastelen, kronkelende beken, verborgen pareltjes en prachtige landschappen… onze Antwerpse Zuidrand heeft het allemaal. Met de nieuwe toeristische brochure ontdek je al wandelend of fietsend de mooiste plekjes en unieke attracties in de regio.

Tel daarbij gezellige terrasjes, heerlijke streekproducten en leuke logeeradresjes en je
hebt redenen genoeg om eens te komen proeven van de Zuidrand.

We geven je alvast een voorsmaakje! Ga op avontuur langs de mooiste trage wegen en vlonderpaden, terwijl kinderen zich uitleven in wilgenhutten en speelbossen of de Zuidrand wandelapp uittesten.

Ontdek de wondere wereld van de ruimte bij sterrenwacht Urania of geniet van een historische rondleiding langs het rijke erfgoed in onze streek, zoals de Brialmontforten. Haal een frisse neus in het verborgen natuurreservaat Klein-Zwitserland in Mortsel of de Oude Spoorwegberm in Kontich. In het uitgestrekte openruimtegebied de Boshoek tussen Hove, Kontich en Lint doorkruis je unieke landschappen zoals het Uilenbos. Het kasteeldomein Hof ter Linden in Edegem combineert erfgoed en natuur met een smakelijke stop in één van de koetshuizen. In park Solhof in Aartselaar, maar ook langs de Koude Beek en Fort 3 in Borsbeek is het
aangenaam vertoeven. De natuurgebieden De Reukens in Aartselaar en Landschapspark Frijthout in Hove zijn pareltjes die je met of zonder gids kan verkennen.

Een passie voor koken met streekgebonden producten? Lokale chefs inspireren met heerlijke recepten waarmee je de lekkerste creaties op tafel tovert. De Zuidrand
strekenmand, boordenvol streeklekkers, is dan ook het ideale cadeau voor echte foodies! Heb je zin gekregen om de Zuidrand te verkennen?

Heb je graag een brochure, schrijf dan een mail naar info@borsbeek.be met je naam en adres en wij sturen je er eentje op.

Meer info
via www.toerismezuidrand.be.

Datum van het bericht: maandag 29 maart 2021
Nieuwsoverzicht