Naar inhoud

Gemeentehuis

de Robianostraat 64
B-2150 Borsbeek
tel. 03 320 94 00
info@borsbeek.be

Openingsuren gemeentehuis

ma.8.45 tot 12 uur
17.30 tot 20 uur
di.8.45 tot 12 uur
wo.8.45 tot 12 uur
13.30 tot 16 uur
do.8.45 tot 12 uur
vr.8.45 tot 12 uur

Vernieuwing kruispunt Herentalsebaan (N116) met Schanslaan vanaf 3 mei 2021

woensdag 28 april 2021
Plan van aanleg kruispunt Herentalsebaan
De Schanslaan in Borsbeek werd recent volledig vernieuwd. In het kader daarvan zal het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) nu ook de aansluiting van de Schanslaan met de Herentalsebaan (N116) aanpakken. Het kruispunt wordt uitgerust met veilige fiets- en voetgangersoversteken en nieuwe fietspaden.

Deze werken starten vanaf maandag 3 mei 2021 en zullen ongeveer 7 weken duren.

Vernieuwing kruispunt

Vorig jaar werd de grondige heraanleg van de Schanslaan afgerond. Fietsers beschikken er sindsdien over veilige en comfortabele fietspaden langs beide zijden van de weg. Het Agentschap Wegen en Verkeer zal nu de kroon op het werk zetten  voor het kruispunt met de Herentalsebaan te vernieuwen. Zo wordt het kruispunt  uitgerust met verkeerslichten om de veiligheid te verbeteren. Voor voetgangers en  fietsers komen er nieuwe oversteekplaatsen langs beide kanten van het kruispunt. Ter hoogte van het kruispunt worden de fietspaden langs de Herentalsebaan vernieuwd en aangesloten op die van de Schanslaaan. Tot slot wordt ook de rijweg  nog vernieuwd en komt er op de Herentalsebaan voor verkeer komende van Antwerpen een nieuwe afslagstrook naar de Schanslaan.

Verkeershinder

De werken aan het kruispunt starten vanaf maandag 3 mei 2021 en zullen ongeveer 7 weken duren. 

  • Op de Herentalsebaan blijft er steeds gemotoriseerd verkeer in beide richtingen mogelijk, maar ter hoogte van de werfzone moet het verkeer beurtelings passeren met behulp van tijdelijke verkeerslichten.
  • Fietsers op de Herentalsebaan worden ter hoogte van het kruispunt langs één zijde gestuurd of volgen een korte lokale omleiding (afhankelijk van waar de werken zich juist bevinden).
  • Voor voetgangers blijft er altijd doorgang mogelijk langs één zijde van de weg.
  • De aansluiting van de Schanslaan op de Herentalsebaan is tijdens de volledige periode van de werken afgesloten. Voor plaatselijk verkeer van en naar de Schanslaan wordt een lokale omleiding voorzien via de Jozef Reusenslei en de Louis Janssensstraat.
  • De bushalte in de Eugeen Verelstlei wordt tijdens de werken tijdelijk verplaatst naar de Jan Bosstraat.

Blijf op de hoogte

Opgelet: de planning van de werkzaamheden is onder voorbehoud van werf- en weersomstandigheden en kan bijgevolg nog wijzigen.

De meest actuele info kunt u steeds terugvinden op www.wegenenverkeer.be/borsbeek of www.wegenenverkeer.be/wommelgem.

Datum van het bericht: woensdag 28 april 2021
Nieuwsoverzicht