Naar inhoud

Gemeentehuis

de Robianostraat 64
B-2150 Borsbeek
tel. 03 320 94 00
info@borsbeek.be

Openingsuren gemeentehuis

ma.8.45 tot 12 uur
17.30 tot 20 uur
di.8.45 tot 12 uur
wo.8.45 tot 12 uur
13.30 tot 16 uur
do.8.45 tot 12 uur
vr.8.45 tot 12 uur

Twee gratis PCR-testen

donderdag 08 juli 2021
laat je vaccineren
Wie nog niet volledig gevaccineerd is, heeft sinds 28 juni recht op twee gratis PCR-testen. De gratis tests kunnen aangevraagd en verkregen worden van 1 juli tot 30 september.

Waarom?

Iedereen die niet volledig gevaccineerd is of het voorbije halfjaar met corona besmet was, kan dankzij een test die niet ouder dan 72 uur is, een digitaal COVID-certificaat ontvangen. Met dit certificaat reis je makkelijk binnen de Europese Unie en toon je aan dat je coronavrij bent. Om zeker te zijn dat je geen uitzonderingen over het hoofd ziet, ga je best altijd na wat de reisvoorwaarden zijn voor je bestemmingsland én de landen die je doorkruist. Raadpleeg de actuele reisadviezen op reopen.europa.eu of diplomatie.belgium.be.

Wie?

Heb je nog niet de kans gekregen om je volledig te laten vaccineren? Iedereen die niet volledig gevaccineerd is, heeft recht op twee gratis tests. Ben je wel al gevaccineerd, maar zijn er nog geen twee weken verstreken sinds je tweede prik? Ook dan heb je recht op de gratis tests. Wie het vaccin weigerde, krijgt geen gratis testen.

Hoe vraag ik een gratis test aan?

Dat doe je via het overheidsportaal www.mijngezondheid.be. Inloggen kan met je identiteitskaart of de itsme-app. Je ontvangt een activatiecode, waarna je meteen een gratis afspraak kan maken in een testcentrum naar keuze. Let op: de code is maar tien dagen geldig.

Waar?

Je kan terecht in alle triage- en testafnamecentra, privélabo’s of afnameplaatsen van ziekenhuislabo’s.

Wanneer?

Hou bij het maken van je afspraak rekening met het tijdstip waarop je aankomt op je vakantiebestemming. Een PCR-test is geldig tot maximaal 72 uur na afname. Let op, het labo heeft ook tijd nodig om de test te verwerken. Je kan jouw certificaat raadplegen op www.mijngezondheid.be of via de app CovidSafeBe.

Datum van het bericht: donderdag 08 juli 2021
Nieuwsoverzicht