Naar inhoud

Gemeentehuis

de Robianostraat 64
B-2150 Borsbeek
tel. 03 320 94 00
info@borsbeek.be

Openingsuren gemeentehuis

ma.8.45 tot 12 uur
17.30 tot 20 uur
di.8.45 tot 12 uur
wo.8.45 tot 12 uur
13.30 tot 16 uur
do.8.45 tot 12 uur
vr.8.45 tot 12 uur

Vaccinatie voor 12- tot 15-jarigen gestart

vrijdag 30 juli 2021
vaccinatie kind
Vanaf 19 juli starten de vaccinaties van de 12- tot 15-jarigen. Die dragen bij tot het verhogen van de algemene vaccinatiegraad en tot het bereiken van groepsimmuniteit. Dat is belangrijk, zeker met de toename van het aantal besmettingen door de delta-variant.

Zo kan het virus zich minder of niet meer verspreiden. 

Heb je een tiener die tot die leeftijdscategorie behoort? Lees dan hier de richtlijnen.

 • Je ontvangt een persoonlijke uitnodiging per post op je thuisadres voor de 2 prikken van je kind.
 • Je kan je uitnodiging ook per mail ontvangen.
 1. Via https://myebox.be/nl kan je de eBox van je kind activeren met zijn of haar eID en pincode. Bij de contactgegevens kan je dan een mailadres van de ouder(s), voogd of van de tiener zelf opgeven. De uitnodiging volgt dan per e-mail.
 2. Minderjarigen kunnen echter géén uitnodiging ontvangen via MijnBurgerprofiel. Enkel volwassenen kunnen zich daar aannmelden.
 • Geraak je met je kind niet onmiddellijk op de afspraak, bijvoorbeeld wegens vakantie? Je ontvangt eind augustus of begin september een nieuwe uitnodiging voor je kind.
 • Je kind wordt gevaccineerd met een Pfizer/BioNTech of met het Moderna-vaccin. Beide vaccins zijn door het Europees Geneesmiddelenagentschap goedgekeurd voor minderjarigen.
 • Belangrijk! Je kind heeft een schriftelijke toestemming nodig van jou als ouder of van de wettelijke voogd. Anders kan het niet gevaccineerd worden.

Je wilt je tiener laten vaccineren: Wat moet je doen?

 • Kom als ouder of wettelijke voogd samen met je tiener naar het vaccinatiecentrum.

Kinderen worden amper ziek van het coronavirus. Waarom hen dan toch vaccineren?

 1. De vaccinatie van 12 tot 15-jarigen draagt bij tot het verhogen van de algemene vaccinatiegraad en tot het bereiken van groepsimmuniteit. Dat is belangrijk, zeker met de toename van het aantal besmettingen door de delta-variant. 
 2. Hoe meer 12- tot 15-jarigen zich laten vaccineren, hoe kleiner de mogelijke circulatie van het virus en van varianten. Zo verkleint het risico dat kinderen andere personen zullen besmetten die kwetsbaarder zijn voor covid-19.
 3. De vaccinatie van de jongeren kan ook helpen om extra maatregelen, die het virus moeten indijken, te beperken of te vermijden.
Datum van het bericht: vrijdag 30 juli 2021
Nieuwsoverzicht