Naar inhoud

Gemeentehuis

de Robianostraat 64
B-2150 Borsbeek
tel. 03 320 94 00
info@borsbeek.be

Openingsuren gemeentehuis

ma.8.45 tot 12 uur
17.30 tot 20 uur
di.8.45 tot 12 uur
wo.8.45 tot 12 uur
13.30 tot 16 uur
do.8.45 tot 12 uur
vr.8.45 tot 12 uur

Bouw met ons mee aan een bruisend ontmoetingscentrum

vrijdag 10 september 2021
In het Tirolerhof bouwen we momenteel aan een leuke ontmoetingsplek voor inwoners van alle generaties en culturen. Dit nieuwe ontmoetingshuis is de start van een positief verhaal, waaraan we samen met een enthousiast vrijwilligersteam willen schrijven.

Daarom zijn we op zoek naar diverse vrijwilligers die graag de handen uit de mouwen steken en een ruime mate van interesse hebben in anderen. De taken die je kan komen doen, zijn heel uiteenlopend. We zoeken mensen voor de bar, cafetaria, onthaal, begeleiding van activiteiten… Ook heel wat organisaties vinden hun weg naar het Tirolerhof en zullen wellicht helpende handen kunnen gebruiken. Ons doel is een nieuwe vrijwilligersgroep samen te brengen die vanaf het prille begin meebouwt aan dit project. Op die manier ontstaat er kruisbestuiving en kunnen we een ontmoetingscentrum creëren waar het sociale leven van onze inwoners kan bruisen. Bovendien krijg je als vrijwilliger de kans om jezelf te ontplooien en om echt een verschil te maken voor je medemens.

Heb je zin in vrijwilligerswerk en wil je graag deel uitmaken van een nieuw vrijwilligersteam? Neem dan zeker contact op voor een kennismakingsgesprek. Samen gaan we op zoek naar een invulling op jouw maat.

 

Wist je dat?

  • Vrijwilligers leven langer en gezonder

Heel wat studies tonen aan dat vrijwilligerswerk bevorderend is voor de gezondheid. Vrijwillig engagement blijkt een positief effect te hebben op het welzijn: anderen helpen creëert sociale banden en houdt eenzaamheid en depressie op een afstand. Daarnaast zorgt vrijwilligerswerk voor fysieke en psychische activiteiten die bescherming bieden tegen functionele achteruitgang en dementie bij ouderen. De bloeddruk blijft op peil en de levensduur verlengt.

  • Vrijwilligers vinden sneller een job

Vrijwilligerswerk staat goed op je cv. Je toont aan je toekomstige werkgever dat je van wanten weet en gemotiveerd bent. Je verwerft ook extra competenties, bouwt een netwerk uit en doet ervaring op, al dan niet in de sector waarin je aan de slag wil.

 

Meer info
Dienst Vrije Tijd

03 320 94 00 | vrijwilligerswerk@borsbeek.be

Datum van het bericht: vrijdag 10 september 2021
Nieuwsoverzicht