Naar inhoud

Gemeentehuis

de Robianostraat 64
B-2150 Borsbeek
tel. 03 320 94 00
info@borsbeek.be

Openingsuren gemeentehuis

ma.8.45 tot 12 uur
17.30 tot 20 uur
di.8.45 tot 12 uur
wo.8.45 tot 12 uur
13.30 tot 16 uur
do.8.45 tot 12 uur
vr.8.45 tot 12 uur

"Mijn Burgerprofiel" al je overheidszaken op één platform

woensdag 15 december 2021
burgerprofiel
Veel persoonsgegevens zijn verspreid over verschillende overheidsdiensten. Het online platform ‘Mijn Burgerprofiel’ bundelt deze nu samen in één handige profielpagina, die je ook bovenaan in de banner op de gemeentelijke website kan terugvinden.

Zo heb je al je gegevens en documenten van de Vlaamse, federale en gemeentelijke overheid bij de hand als je die nodig hebt. Handig, zeker in deze tijden.

Hoe werkt het?

Op de website borsbeek.be vind je bovenaan in de banner ‘Mijn Burgerprofiel’. Klik hierop en meld je veilig aan met je eID, via de itsme®-app, de mobiele app van de overheid of via sms. Je krijgt dan toegang tot al je overheidszaken en kan er verschillende transacties verrichten zonder opnieuw in te loggen. Zo kan je bijvoorbeeld in één keer een attest uit je bevolkingsregister opvragen en ineens een aanvraag indienen voor een vergunning.
Je Burgerprofiel is niet gebonden aan de site van onze gemeente. Je kan je er net zo goed aan door rechtstreeks te surfen naar mijnburgerprofiel.be, via vlaanderen.be of een andere site van een Vlaamse overheidsdienst.

Download gratis je documenten en attesten

Via ‘Mijn Burgerprofiel’ kan je 80 % van je officiële akten en attesten rechtsgeldig en gratis downloaden. Denk maar aan je Covid Safe Ticket, uittreksel van een akte, attest gezinssamenstelling, attest van woonst, fiscaal attest dienstencheques, etc. Je
hoeft hiervoor dus niet meer langs het gemeentehuis te gaan! Dit is niet alleen handig voor jou,
maar ook veel veiliger in coronatijden.

Controleer de status van je dossier

Heb je een aanvraag ingediend voor een studietoelage of een renovatiepremie? Dan zie je
meteen hoe het ermee staat: ‘ingediend’, ‘in behandeling’ of ‘goedgekeurd’. Als er iets ontbreekt, je actie moet ondernemen of als de status van je dossier verandert, krijg je een melding. 

Respect voor privacy

De overheid hecht veel belang aan je privacy en het beveiligen van je gegevens. Je kan je eigen Burgerprofiel bekijken op websites van verschillende overheidsorganisaties, maar deze organisaties hebben geen toegang tot je Burgerprofiel. Enkel jij hebt hier toegang toe.
Let wel: Mijn Burgerprofiel is niet toegankelijk voor minderjarigen.

Meer info

• Gratis nummer 1700 | www.mijnburgerprofiel.be
• Pin/puk-code van je eID verloren? https://www.ibz.rrn.fgov.be/nl/identiteitsdocumenten/eid/aanvraag-pincode/ 
• eID geblokkeerd? Kom met je eID en je pin- en puk-code naar het onthaal van het gemeentehuis

Datum van het bericht: woensdag 15 december 2021
Nieuwsoverzicht