Naar inhoud

Gemeentehuis

de Robianostraat 64
B-2150 Borsbeek
tel. 03 320 94 00
info@borsbeek.be

Openingsuren gemeentehuis

ma.8.45 tot 12 uur
17.30 tot 20 uur
di.8.45 tot 12 uur
wo.8.45 tot 12 uur
13.30 tot 16 uur
do.8.45 tot 12 uur
vr.8.45 tot 12 uur

72STE EDITIE VAN DE JAARMARKT IN BORSBEEK - PERSBERICHT

donderdag 02 juni 2022
Foto jaarmarkt
Het Pinksterweekend in Borsbeek staat al vele jaren synoniem voor drie dagen Borsbeek Feest! De lijst van activiteiten en evenementen, die ook dit jaar gepland worden door tal van verenigingen, is indrukwekkend.

In deze 72ste editie staan ontspanning en genieten, ook op sportief vlak, centraal. Op zondag koerst de jeugd, op maandag is er voor het eerst een UCI dames wedstrijd.

Dit jaar zijn er alweer een groot aantal activiteiten op touw gezet. Een aanbod waar jong en oud van geniet. Een overzicht van alle activiteiten kan je terugvinden in de speciale editie van Info Borsbeek - Borsbeek Feest!

“Het voltallige Gemeentelijk Feestcomité, al de verenigingen en de gemeentelijke diensten zijn met veel enthousiasme aan de voorbereidingen bezig om te zorgen dat dit Pinksterweekend er eentje wordt dat we niet zullen vergeten”, zegt Schepen van feestelijkheden, Kristof van de Velde. “Wij kijken er echt naar uit om onze Borsbeekse burgers te zien genieten van zoveel leuke activiteiten en evenementen. We zien jullie graag tijdens het Pinksterweekend van 4, 5 en 6 juni.”

Zaterdag gaat traditioneel van start met hap en stap, gevolgd door pret op het plein waar de kleinsten zich kunnen uitleven tijdens allerhande kinderanimaties. Wie dan tegen de avond graag de benen los wil gooien, kan aan de Leeuwenpoort terecht voor de Burse Open Air Party.

Op zondag is er de klassieke Pinkstersportzondag. Je kan deelnemen als loper tijdens de Hanna Mariën loop(t) of aan één van de verschillende fietsdisciplines. Turnkring Relax organiseert een familie wandelzoektocht en voor wie rustig een drankje wil, is de zomerbar in Fort 3 open.

De meeste activiteiten vinden echter op maandag plaats wanneer de jaarmarkt neerstrijkt. Bezoekers kunnen genieten van de rommelmarkt, de paardenwedstrijd en de paardenhoefsmid. Het is haast te veel om op te noemen, maar ook de Stan Ockers Classic, JeeDee Sport, Harmonie Vrede en Vermaak, Kwatiemba, K&D Line Dance Group Compostela, … organiseren tal van activiteiten die je allemaal gezien moet hebben. Nog niet gevonden wat je zocht? Dan zijn er tot slot ook nog de tekenkriebels of de kermis.

Een volledig overzicht van alle activiteiten kan worden teruggevonden in de speciale editie van Info Borsbeek-Borsbeek Feest!.

Dit pinksternummer van Info Borsbeek is online beschikbaar en wordt in de bussen verdeeld bij de inwoners van Borsbeek en is ook verkrijgbaar in het gemeentehuis of de Bibliotheek.

Datum van het bericht: donderdag 02 juni 2022
Nieuwsoverzicht