Naar inhoud

Gemeentehuis

de Robianostraat 64
B-2150 Borsbeek
tel. 03 320 94 00
info@borsbeek.be

Openingsuren gemeentehuis

ma.8.45 tot 12 uur
17.30 tot 20 uur
di.8.45 tot 12 uur
wo.8.45 tot 12 uur
13.30 tot 16 uur
do.8.45 tot 12 uur
vr.8.45 tot 12 uur

PERSBERICHT Speel-o-theek opent in de bib van Borsbeek

donderdag 23 juni 2022
spelletjes
Op zaterdag 25 juni 2022, tussen 10 en 12, wordt de nieuwe speel-o-theek in de bibliotheek van Borsbeek, feestelijk geopend door Schepen van Cultuur Tom Verboven.

De speel-o-theek kwam tot stand door een samenwerking van dienst Vrije Tijd/ Bibliotheek, de dienst Welzijn en het Huis van het kind. Momenteel start de speel-o-theek met een 100-tal spellen, het is de bedoeling deze collectie in de toekomst nog uit te breiden. Het aanbod is een mengeling van educatieve-, kaart-, dobbel- en strategische spellen voor alle leeftijden.

Als lid van de bibliotheek kan je 2 spellen ontlenen per lidkaart, je mag deze net zoals de andere materialen van de bibliotheek 4 weken bijhouden. Een spel kan tot twee keer toe verlengd worden, wel op voorwaarde dat er niemand het gereserveerd heeft. Het ontlenen van spellen is bovendien volledig gratis.

“De laatste jaren zit het spelen van gezelschapsspellen opnieuw in de lift, met het opnemen van spellen in de collectie van de bibliotheek spelen we in op deze trend. Zo kunnen onze leden gratis kennis maken met nieuwe spellen, zonder zelf te moeten investeren, wat ook weer duurzaam is.” zegt schepen van cultuur Tom Verboven.

Het spelen van gezelschapsspellen is niet alleen plezierig, het heeft ook een positieve invloed op de ontwikkeling van kinderen, bovendien kan het bijdragen tot een betere relatie met andere kinderen of tussen ouder en kind.

De bibliotheek in Borsbeek evolueert dan ook op deze manier meer naar een laagdrempelige ontmoetingsplek, waar het in de toekomst mogelijk zal zijn om spelletjes uit te proberen tijdens een namiddag of avond.

 Meer informatie  

Tom Verboven                                                                        Lokaal bestuur Borsbeek          

Schepen van Cultuur                                                             Ann Van Hooydonck

tom.verboven@borsbeek.be                                               communicatie@borsbeek.be

0496 12 75 41                                                                          www.borsbeek.be

                                                                                    

Datum van het bericht: donderdag 23 juni 2022
Nieuwsoverzicht