Naar inhoud

Gemeentehuis

de Robianostraat 64
B-2150 Borsbeek
tel. 03 320 94 00
info@borsbeek.be

Openingsuren gemeentehuis

ma.8.45 tot 12 uur
17.30 tot 20 uur
di.8.45 tot 12 uur
wo.8.45 tot 12 uur
13.30 tot 16 uur
do.8.45 tot 12 uur
vr.8.45 tot 12 uur

Aanplakking Begraafplaats

dinsdag 18 oktober 2022
Begraafplaats Borsbeek
In oktober 2021 werden op de begraafplaats alle rustplaatsen die verlopen zijn of herstel vereisen, aangeplakt.

Gedurende een jaar worden deze rustplaatsen vermeld aan de hoofdingang van de begraafplaats. Ook wordt er – behalve aan de columbariumnissen – een bordje geplaatst aan de rustplaats zelf om de nabestaanden van de aanplakking op de hoogte te brengen. De aanplakking kan om 2 redenen gebeuren. Ofwel is het graf verlopen in duurtijd en kan deze omgezet worden naar een concessie of verlengd indien de nabestaanden dit wensen. Ook kan het zijn dat het graf beschadigd is, niet onderhouden of niet in overeenstemming met het geldende huisreglement. In dat geval dien je aan te geven aan de dienst Burgerzaken via het daarvoor bestemde e-loketformulier dat je voor het einde van het jaar de rustplaats zal herstellen of onderhouden. Het kan gebeuren dat door weers- of andere omstandigheden de aanplakkingsbordjes niet langer aan de rustplaats zelf staan. Het is dus belangrijk dat nabestaanden de lijsten met vermelding van namen aan de hoofdingang raadplegen of de gemeentelijke website.

Heb je een vraag of verzoek over deze aanplakking of een rustplaats? Vul het e-loketformulier in. We bezorgen zo spoedig mogelijk een antwoord op jouw vraag. Dit kan even op zich laten wachten gezien de grootschaligheid van het project.

Dus ben jij een nabestaande van een rustplaats op de begraafplaats? Of ken jij nabestaanden van een rustplaats? Laat ze dan even weten om zeker tijdig een bezoekje aan de begraafplaats te brengen of de gemeentelijke website te checken. De aanplakking loopt nog tot eind december 2022. Vanaf 2023 zullen de rustplaatsen die niet verlengd of hersteld en onderhouden werden stelselmatig worden verwijderd.

Meer info

Datum van het bericht: dinsdag 18 oktober 2022
Nieuwsoverzicht