Naar inhoud

Gemeentehuis

de Robianostraat 64
B-2150 Borsbeek
tel. 03 320 94 00
info@borsbeek.be

Openingsuren gemeentehuis

ma.8.45 tot 12 uur
17.30 tot 20 uur
di.8.45 tot 12 uur
wo.8.45 tot 12 uur
13.30 tot 16 uur
do.8.45 tot 12 uur
vr.8.45 tot 12 uur

Binnenkort in Borsbeek: elektrische deelfietsen

dinsdag 11 oktober 2022
Donkey Republic
Snel van A naar B? Spring eens op een elektrische fiets! Met de komst van deelfietsnetwerk Donkey Republic is dat makkelijker dan ooit. In de week van 17-23 oktober komen er 4 hubs in Borsbeek waar je zo'n oranje elektrisch fiets kan huren.

Er komen in totaal 1.650 e-bikes van Donkey Republic in de regio Antwerpen en in het Waasland. Elektrisch fietsen is een slimme zet. Het gaat vlot vooruit, parkeren is geen probleem en je geniet van extra beweging. Geen overbodige luxe voor wie elke dag naar het werk pendelt!  E-bikes zijn ook een pak milieuvriendelijker en voordeliger dan de auto.

Van Beveren tot Wuustwezel

Tussen Beveren en Wuustwezel plaatst Lantis in totaal 1.650 fietsen in de 32 gemeentes van de Antwerpse vervoerregio. Dat uitgebreide netwerk zal de belangrijkste mobiliteitsknooppunten, zoals park-and-rides en treinstations, met elkaar verbinden. Zo kunnen fietsers zich snel verplaatsen doorheen de hele regio. In onze gemeente verschijnen er 4 hubs met e-bikes:

- de Robianostraat (t.h.v. Carrefour)

- Wenigerstraat

- Sint-Jacobuskerk

- Corneel Smitslei (Periscoop)

Elektrische fietsen voor iedereen

Het is de eerste keer dat er in Vlaanderen zo’n groot elektrisch deelfietsensysteem wordt opgezet. Daar is een goede reden voor: de e-bike is een volwaardig, flexibel alternatief voor de wagen. Met dit netwerk maken we elektrisch fietsen voor iedereen toegankelijk. Afhankelijk van de interesse zal het basisnetwerk misschien verder uitbreiden, met gewone of elektrische deelfietsen.

Getest en goedgekeurd

Dat deelfietsen werken, bewijzen de succesvolle Velo-stadsfietsen in Stad Antwerpen. Donkey Republic is met dit netwerk trouwens niet aan zijn proefstuk toe. Het Deense bedrijf is wereldwijd actief in 71 steden. In België circuleren er al zo’n 800 fietsen in Gent en Kortrijk. Mét succes. We zijn trots om met onze gemeente deel uit te maken van een van de grootste elektrische deelfietsnetwerken ter wereld! Ook vele andere gemeenten in de regio doen mee, waardoor je je binnenkort nog makkelijker zal kunnen verplaatsen in onze streek.

Wat kost een rit met een elektrische Donkey Republic?

- Een enkele rit (30 minuten) kost 3 euro. 

- Een maandabonnement (max. 40 verplaatsingen) kost 72 euro (1,80 euro per rit). 

- Een jaarabonnement (max. 400 ritten) kost 600 euro (1,50 euro per rit). 

Donkey Republic zelf testen?

Download hier de app

Meer info over de werking van Donkey Republic

Datum van het bericht: dinsdag 11 oktober 2022
Nieuwsoverzicht