Naar inhoud

Gemeentehuis

de Robianostraat 64
B-2150 Borsbeek
tel. 03 320 94 00
info@borsbeek.be

Openingsuren gemeentehuis

ma.8.45 tot 12 uur
17.30 tot 20 uur
di.8.45 tot 12 uur
wo.8.45 tot 12 uur
13.30 tot 16 uur
do.8.45 tot 12 uur
vr.8.45 tot 12 uur

De digibank: gratis hulp bij al jouw digitale vragen

donderdag 19 oktober 2023
digibank2
Ken of ben jij iemand die digitaal niet zo vaardig is en die wat extra hulp of een opleiding kan gebruiken? Dan is een digibank dé plek waar je moet zijn!

Een digibank bestaat vaak uit meerdere digipunten, waar je gratis een computer kan gebruiken en terecht kan met je digitale vragen. Je kan er terecht voor opleidingen en workshops, hulp bij het gebruik van je laptop of smartphone en online dienstverlening.

Wil jij ook meer kunnen online?

  • met de computer je cv maken of een opleiding volgen
  • Tax-on-web invullen
  • met Smartschool werken
  • videobellen met je smartphone
  • een premie online aanvragen
  • met een app een trein- of busticket betalen

Digipunt in jouw buurt

In een digipunt kan je gratis een computer met internet gebruiken en staat een begeleider op wekelijkse basis klaar om je te helpen bij digitale vragen. Het digipunt van Borsbeek vind je in Tirolerhof. Als Borsbekenaar ben je daarnaast ook welkom in alle andere digipunten van ZORA (Boechout, Edegem, Hove, Kontich, Lint, Mortsel en Wommelgem). Tijdens de voorziene momenten kan je zo binnenlopen met je digitale vraag. Een afspraak maken via telefoon of mail mag, maar is zeker geen verplichting. Je vindt een overzicht van de digipunten en hun openingsuren op www.mortsel.be/digipunten.

Digihelpers gezocht

Voor de digipunten zijn we nog op zoek naar vrijwillige digihelpers. Je moet geen digitale wizzard zijn om te helpen. Basiskennis, geduld en inlevingsvermogen zijn het belangrijkste. Als digihelper sta je er niet alleen voor. Je bent lid van een fijn team. Wij zorgen voor een warm onthaal, netwerkmomenten en opleidingen. Je bent ook verzekerd als vrijwilliger.

Interesse? Stuur een mailtje naar digibank@zorawerkt.be

Meer info

Lokaal bestuur Borsbeek | dienst Welzijn
03 366 48 01 | welzijn@borsbeek.be

Datum van het bericht: donderdag 19 oktober 2023
Nieuwsoverzicht