Naar inhoud

Gemeentehuis

de Robianostraat 64
B-2150 Borsbeek
tel. 03 320 94 00
info@borsbeek.be

Openingsuren gemeentehuis

ma.8.45 tot 12 uur
17.30 tot 20 uur
di.8.45 tot 12 uur
wo.8.45 tot 12 uur
13.30 tot 16 uur
do.8.45 tot 12 uur
vr.8.45 tot 12 uur

Samen maken we veiliger verkeer!

vrijdag 19 januari 2018
Google maps Borsbeek
Door de tijdelijke verhuis van onze gemeentelijke basisschool De Klinker is het in de August Van Putlei ’s morgens en ’s avonds een komen en gaan van vijfhonderd leerlingen en hun ouders. En dan spreken we nog niet over het gewone doorgaand verkeer.
Gelukkig kunnen we rekenen op de hulp van gemachtigd opzichters, politie, leerkrachten en vele ouders om het verkeer in goede banen te leiden.
 
De donkerste periode is weliswaar achter de rug. Toch vestigen we graag nog even de aandacht op de verkeersregels in de buurt en geven we je enkele verkeerstips mee:
 

Verkeerstips voor August Van Putlei


• Over de hele lengte van de August Van Putlei geldt voorrang van rechts. Iedere bestuurder, dus ook de fietsers, moeten er vertragen en voorrang verlenen indien nodig. Vooral ter hoogte van het kruispunt met de Groeningerstraat en de Sprinkhaanstraat is er aandacht nodig.

• Aan de Sprinkhaanstraat staat een gemachtigd opzichter. Indien hij of zij het verkeer stillegt om voetgangers te laten oversteken, moet je als bestuurder stoppen.

• In de August Van Putlei mag je maximum 50 km/u rijden. In de omgeving van de school geldt maximum 30 km/u.
 
• Aan ouders die hun kinderen met de wagen naar school brengen, vragen we om de auto op de parking van sporthal Boeckenberg te plaatsen. Houd zeker niet halt voor de schoolpoort noch voor de in- en uitrit van de fietsers. Gelieve ook niet te keren in de straat met al het doorgaand verkeer!
 
Samen maken we veiliger verkeer!
Datum van het bericht: vrijdag 19 januari 2018
Nieuwsoverzicht