Naar inhoud

Gemeentehuis

de Robianostraat 64
B-2150 Borsbeek
tel. 03 320 94 00
info@borsbeek.be

Openingsuren gemeentehuis

ma.8.45 tot 12 uur
17.30 tot 20 uur
di.8.45 tot 12 uur
wo.8.45 tot 12 uur
13.30 tot 16 uur
do.8.45 tot 12 uur
vr.8.45 tot 12 uur
2012 © Borsbeek - proclaimer - privacyverklaring

OCMW en FEESTVARKEN starten samenwerking

vrijdag 09 februari 2018
feestvarken
Elk kind verjaart. Elk kind moet zijn verjaardag ook kunnen vieren. FEESTVARKEN vzw zet zich in om verjaardagspakketten samen te stellen voor kinderen. Het OCMW van Borsbeek start vanaf dit jaar zijn samenwerking met FEESTVARKEN vzw.
Het OCMW is opgetogen met het feit dat  FEESTVARKEN ook in onze gemeente actief aan de slag gaat om (kinder)armoede op deze manier aan te pakken.
 
Weet je nog hoe fijn je het vond als je nog een kind was? Alle aandacht voor jou, trakteren in de klas en een leuk cadeau. Zo zou het voor iedereen moeten zijn. Helaas is de realiteit soms anders.
 
In Vlaanderen leven meer dan 270.000 kinderen in armoede. Voor die kinderen is een fijne verjaardag geen evidentie. En daar wil FEESTVARKEN vzw iets aan doen. FEESTVARKEN vzw stelt verjaardagspakketten samen met een cadeau voor de jarige, een traktatie voor in de klas en de nodige attributen om thuis een feestje te organiseren.
 
“Feestvarken werkt reeds samen met 33 verschillende gemeentes en OCMW’s en vanaf dit jaar zullen we ook actief zijn in Borsbeek”, zegt Koen Hendrickx. “Via het OCMW van Borsbeek bezorgen wij een verjaardagscadeau, een pakket om uit te delen in de klas en alle nodige attributen om thuis een verjaardagsfeest te kunnen organiseren.”
 
In praktijk geeft het OCMW namen door aan de vzw met vermelding of het over een meisje of jongen gaat en de leeftijd. De ouders kunnen dan een fijn verjaardagsfeest houden en hen een leuk cadeau geven.
 
“Het werk dat door de vrijwilligers van de FEESTVARKEN vzw worden verricht is belangrijk. Kinderen die geconfronteerd worden met armoede kunnen dankzij deze organisatie genieten van een leuke dag” zegt Rita Schouppe-Moons, OCMW voorzitter. “Wij zetten in Borsbeek bewust in om (kinder)armoede ook op deze manier aan te pakken.”
 

Meer info

FEESTVARKEN vzw
Koen Hendrickx
0496 69 52 81
www.feestvarkenvzw.be          

Gemeente Borsbeek
Ann Van Hooydonck
0478 29 79 43
communicatie@borsbeek.be

                                                                                

 

 

Datum van het bericht: vrijdag 09 februari 2018
Nieuwsoverzicht