Naar inhoud

Gemeentehuis

de Robianostraat 64
B-2150 Borsbeek
tel. 03 320 94 00
info@borsbeek.be

Openingsuren gemeentehuis

ma.8.45 tot 12 uur
17.30 tot 20 uur
di.8.45 tot 12 uur
wo.8.45 tot 12 uur
13.30 tot 16 uur
do.8.45 tot 12 uur
vr.8.45 tot 12 uur
2012 © Borsbeek - proclaimer - privacyverklaring

Borsbeek geselecteerd als 'Verkeersveilige Gemeente'!

dinsdag 13 maart 2018
verkeersveilige gemeente
Borsbeek is één van de tien gemeenten uit de provincie Antwerpen die werd geselecteerd om in te stappen in het project ‘Verkeersveilige Gemeente’. In totaal stelden 40 gemeenten zich voor dit project kandidaat. We zijn dan ook verheugd om vast te stellen dat de kandidatuur van Borsbeek na een

grondige analyse van het aantal inschrijvingen en de ongevallencijfers aanvaard werd.

 

Project 'Verkeersveilige Gemeente'

Het project ‘Verkeersveilige Gemeente’ is een samenwerking tussen Ouders van Verongelukte Kinderen vzw (OVK), de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV), de Federale diensten van de Gouverneur en de provincie Antwerpen. Met de kennis van deze gespecialiseerde organisaties wil men de verkeersveiligheid in de provincie Antwerpen verbeteren en versterken.
 
De gemeente krijgt een kosteloos ondersteunings- en begeleidingstraject om verder te werken aan de verkeersveiligheid in Borsbeek. De focus ligt hierbij op een uitgesproken engagement en de zogenaamde drie E’s (engineering, enforcement en educatie). Dit richt zich op veiliger fiets-, wandel- en weginfrastructuur qua aanleg en door de gerichte inzet van technologie; een hoge pakkans door systematische en structurele handhaving; een mentaliteitswijziging zodat de verkeersveilig gedrag de norm en niet langer de uitzondering is.

naar SAVE en ZERO

Uit de coaching volgt een op maat gemaakt SAVE-actieplan op basis van de zeven algemene doelstellingen uit het SAVE-charter dat concrete verbeterpunten en nieuwe acties bevat waaraan de gemeente beslist te werken tijdens het actiejaar. Na het succesvol afronden ontvangt gemeente Borsbeek dan een  SAVE-label uit handen van OVK .
 
Dit houdt in dat onze gemeente een actieve bijdrage heeft geleverd tot de verbetering van de verkeersveiligheid op het grondgebied.
 
Gemeente Borsbeek gaat daarna voluit voor het behalen van een ZERO-label. Dit is een verdere concrete uitwerking van de acties gericht op de meetbare resultaten en effecten van de verkeersactiepunten waarbij de provincie Antwerpen en de Federale diensten van de Gouverneur onze gemeente zal begeleiden.
 
Gemeente Borsbeek zet zich graag in om de gedeelde doelstelling mee te halen: nul/zero verkeersdoden in alle gemeenten van de provincie Antwerpen tegen 2030.
 
Meer info

www.provincieantwerpen.be  (Zoek op: Verkeersveilige gemeente)

 
Datum van het bericht: dinsdag 13 maart 2018
Nieuwsoverzicht