Naar inhoud

Gemeentehuis

de Robianostraat 64
B-2150 Borsbeek
tel. 03 320 94 00
info@borsbeek.be

Openingsuren gemeentehuis

ma.8.45 tot 12 uur
17.30 tot 20 uur
di.8.45 tot 12 uur
wo.8.45 tot 12 uur
13.30 tot 16 uur
do.8.45 tot 12 uur
vr.8.45 tot 12 uur

Zomer in Borsbeek met Berend en Baard

woensdag 27 juni 2018
Berend en Baard spelen ganzenbord
Berend en Baard duiken al een hele tijd op in Borsbeek. Ook deze zomer zal je ze regelmatig terugvinden op verschillende plaatsen en evenementen.

Zo zullen ze een oogje in het zeil houden tijdens de Borsbeekse Speelweken. Ook op de familiehappening Zomerende zijn ze van de partij. Maar ze zullen vooral groot ganzenbord spelen met jullie!

 

Berend en Baard spelen ganzenbord

Berend en Baard spelen groot ganzenbordspel doorheen Borsbeek. Ze willen de geschiedenis van het ganzenbord opnieuw tot leven brengen. Door 2 generaties samen dit Borsbeekse spel te laten spelen, hopen Berend en Baard dat iedereen zich zal ontspannen, dat iedereen iets bijleert over de andere generatie en dat er wat Borsbeekse plekjes ontdekt worden. 

Het spel kan gespeeld worden van juli t.e.m. augustus samen met opa, oma, bonnie, bompa, mama, papa, moeke, voke, nonkel, tante,…
Je kan het spel al wandelend of al fietsend doen, in één of meerdere dagen. Onderweg zijn er leuke plekjes om te spelen. Je kiest zelf de manier en het tijdstip.


Instructies:

- Neem het ganzenbord uit Info Borsbeek of download het op www.borsbeek.be
- Ga langs op alle plekjes die je ziet op het ganzenbord. De foto's staan niet in volgorde, je kiest dus helemaal zelf je route. Herken je een bepaalde foto niet? Neem een kijkje op www.borsbeek.be, hier zullen de foto's groter staan.
- Op elk plekje hangt een vogelhuisje met daarin kaartjes met vragen op. Neem er telkens 1 kaartje uit.
- Vertel over de onderwerpen die op het kaartje staan, antwoord op de vragen of voer de opdrachten uit.
- Neem het kaartje mee en zet je tocht verder.

Als jullie de tocht volledig hebben gedaan en alle kaartjes hebben verzameld, brengen jullie het ingevulde vragenformulier binnen op het gemeentehuis. Dan krijgen jullie een nieuw en steviger ganzenbord voorzien van pionnen van Berend en Baard en dobbelstenen. Zo kunnen jullie het spel thuis spelen met de verzamelde vragenkaartjes.
Begin september zal er door middel van loting één winnaar getrokken worden uit al de binnengeleverde formulieren.

U kan hier de nodige documenten downloaden:

Ganzenbord
Enquêteformulier
Foto's

Datum van het bericht: woensdag 27 juni 2018
Nieuwsoverzicht