Naar inhoud

Gemeentehuis

de Robianostraat 64
B-2150 Borsbeek
tel. 03 320 94 00
info@borsbeek.be

Openingsuren gemeentehuis

ma.8.45 tot 12 uur
17.30 tot 20 uur
di.8.45 tot 12 uur
wo.8.45 tot 12 uur
13.30 tot 16 uur
do.8.45 tot 12 uur
vr.8.45 tot 12 uur
2012 © Borsbeek - proclaimer - privacyverklaring

Jeugdboekenmaand 2019 - Thema vriendschap

vrijdag 01 maart 2019
collage
De Jeugdboekenmaand is het grootste kinderboekenfestival van Vlaanderen en ook in onze bib is dat te merken. De hele maand maart staat in het teken van boeken- en leesplezier. Er is voor alle kinderen tussen 3 en 15 jaar oud aandacht. Elk jaar wordt er rond een ander thema gewerkt.
Tijdens deze Jeugdboekenmaand vieren we de vriendschap. Er zijn goede vrienden, beste vrienden, verloren en vergeten vrienden, vrienden van op school, vrienden van de voetbalclub, vrienden die familie zijn, oude vrienden, nieuwe vrienden, voorlopig onbekende vrienden, onzichtbare vrienden, boekenvrienden, dierenvrienden, Facebookvrienden, verre vrienden, vrienden voor heel even en vrienden voor altijd.
 
 

Vertelvoorstelling


Beste vrienden voor... altijd?
 
Vrienden maken leer je als kind en soms hou je die een leven lang. Wat zou een leven zijn zonder je vrienden? Studio Gekko brengt deze interactieve en grappige verteltheatervoorstelling die helemaal kadert in het thema van de jeugdboekenmaand. Leeftijd van 6 tot 12 jaar.
 
Meer info vind je hier
 

Het Bibster spel in de bib


Tijdens de Jeugdboekenmaand komen niet minder dan 14 klassen het Bibster spel spelen. Een speels, interactief spel op tablets, dat gekoppeld is aan het thema en leerlingen wegwijs maakt in het opzoeken en vinden van informatie in de bib.

Ook verschillende auteurs, illustrators en vertellers komen op bezoek voor de leerlingen van de verschillende Borsbeekse scholen.
 
Zo ontvangen we onder meer:
Mark Tijsmans, Frank Pollet, Luc Descamps, Stefan Boonen, de Verhalenkat, Theater Bazas, Frank Daenen, Wally De Doncker, Tom Schoonooghe, Lieve Joos,
Theater van A tot Z, Muzix.
 
Datum van het bericht: vrijdag 01 maart 2019
Nieuwsoverzicht