Naar inhoud

Gemeentehuis

de Robianostraat 64
B-2150 Borsbeek
tel. 03 320 94 00
info@borsbeek.be

Openingsuren gemeentehuis

ma.8.45 tot 12 uur
17.30 tot 20 uur
di.8.45 tot 12 uur
wo.8.45 tot 12 uur
13.30 tot 16 uur
do.8.45 tot 12 uur
vr.8.45 tot 12 uur
2012 © Borsbeek - proclaimer - privacyverklaring

Wekelijkse afvalophaling in Borsbeek in juli en augustus

dinsdag 26 maart 2019
afvalophaling
In juli en augustus zullen in Borsbeek de grijze zakken met restafval wekelijks opgehaald worden om zo de woonkwaliteit in Borsbeek te verhogen.

De afvalproblematiek leeft sterk in Borsbeek en het voltallige college wil hier dan ook de nodige aandacht aan besteden. Er wordt een wekelijkse ophaling van restafval georganiseerd in juli en augustus. De ophaling van GFT-afval blijft ongewijzigd wekelijks gebeuren.

Marian Lauwers, schepen van milieu: “Borsbeek telt vele appartementen en kleinere woningen, waar het niet evident is om afval te bewaren. Zeker in de zomermaanden is dit een uitdaging voor mensen zonder een garage of tuinhok. Om de woonkwaliteit en het comfort van onze burgers te verhogen en de hinder in de zomer te beperken, kiest de meerderheid voor een wekelijkse ophaling in juli en augustus.”

Vandaag wordt in Borsbeek het restafval om de twee weken opgehaald. Tijdens de zomermaanden, wanneer de temperatuur de hoogte ingaat, zorgt dit vaak voor geurhinder.

Samen met de wekelijkse ophaling zullen we als gemeente sluikstorten nog actiever gaan aanpakken. Rondvraag leerde ons immers dat sluikstort één van de grootste klachten is van onze burgers en dat willen we met de nieuwe bestuursploeg snel aanpakken. We hebben nu al een aantal inwoners die zelf hun wijk mee proper houden. Hun inzet willen we ondersteunen zodat ook andere inwoners mee op de kar springen. 

Inwoners kunnen alvast sluikstorten melden via de website van de gemeente. We willen ook de bewustwording omtrent afval vergroten en plannen daarom actief te informeren rond de afvalproblematiek. Een extra ophaling, mag er immers niet toe leiden dat we onze afvalberg vergroten.

In het najaar zal er met IGEAN, de verantwoordelijke voor de afvalophaling in Borsbeek, een evaluatiemoment van de wekelijkse zomerophaling.  Zo kunnen we indien nodig bijsturen voor de volgende jaren.

Datum van het bericht: dinsdag 26 maart 2019
Nieuwsoverzicht