Naar inhoud

Gemeentehuis

de Robianostraat 64
B-2150 Borsbeek
tel. 03 320 94 00
info@borsbeek.be

Openingsuren gemeentehuis

ma.8.45 tot 12 uur
17.30 tot 20 uur
di.8.45 tot 12 uur
wo.8.45 tot 12 uur
13.30 tot 16 uur
do.8.45 tot 12 uur
vr.8.45 tot 12 uur
2012 © Borsbeek - proclaimer - privacyverklaring

Weg met zwerfvuil!

zaterdag 15 juni 2019
sluikstorten
Laten we genieten van de prachtige natuur door een kleine inspanning te leveren.Borsbeek telt vele charmante en rustige plekjes om heerlijk te wandelen. Dat hoeven we je niet meer te vertellen.

De meest bezochte zijn wellicht het natuurgebied rondom Fort 3, Nosegood en de Koude Beekvallei. Om te kunnen blijven genieten van deze mooie omgeving, is het belangrijk dat we er zorg voor dragen. Helaas stellen we vast dat nog steeds heel wat mensen er zomaar hun afval achterlaten. Het lokaal bestuur Borsbeek doet uiteraard zijn best om zoveel mogelijk op te ruimen, maar dat lukt niet voortdurend… De meesten zijn zich er bovendien niet van bewust hoelang de afbraak van dergelijke dingen in de natuur duurt. Maar weet je ook dat als er eenmaal ergens iets ligt, de drempel lager is om er nog wat bij te gooien? Je kan je steentje bijdragen aan meer openbare netheid door je afval niet op de grond te gooien. Als wandelaar kan je bovendien een voorbeeldfunctie vervullen en onderweg zelf afval verzamelen.

Wist je dat?

  • Bananenschillen doen er 1 à 3 jaar over om afgebroken te worden.
  • Het duurt tot wel 15 jaar voor sigarettenpeuken in de natuur afgebroken zijn.
  • Kauwgom heeft een afbraaktijd van 20 tot 25 jaar.
  • Frisdrank- en bierblikjes hebben minstens 50 jaar nodig om af te breken.
  • Plastic flesjes ‘bewaren’ oneindig lang en laten op de plek waar ze gelegen hebben blijvende sporen van chemicaliën achter in de bodem.
  • Kartonnen drankbekers doen er minstens een half jaar over voor ze verdwijnen.
  • Door het flinterdunne aluminium laagje aan de binnenkant blijven chipszakjes langere tijd in de natuur behouden. De schattingen lopen uiteen van de duur van een mensenleven tot een veelvoud daarvan.

Denk in de toekomst dus twee keer na voor je nonchalant je afval op de grond gooit en werk zo mee aan een properder Borsbeek!

Datum van het bericht: zaterdag 15 juni 2019
Nieuwsoverzicht