Naar inhoud

Gemeentehuis

de Robianostraat 64
B-2150 Borsbeek
tel. 03 320 94 00
info@borsbeek.be

Openingsuren gemeentehuis

ma.8.45 tot 12 uur
17.30 tot 20 uur
di.8.45 tot 12 uur
wo.8.45 tot 12 uur
13.30 tot 16 uur
do.8.45 tot 12 uur
vr.8.45 tot 12 uur
2012 © Borsbeek - proclaimer - privacyverklaring

Adviesraden Borsbeek - Ik doe mee!

maandag 01 juli 2019
foto adviesraad
Heb je een passie voor een bepaald thema? Wil je je mee inzetten voor de inwoners van Borsbeek? Wil je mee je stem laten horen aan het bestuur? Word dan lid van een Borsbeekse adviesraad.
Interesse? Je stelt je eenvoudig kandidaat door het online invulformulier te vervolledigen. Dit kan je terugvinden op “Adviesraden Borsbeek - Ik doe mee!”. Inschrijven kan tot 15 september 2019.
 
In september krijg je dan een uitnodiging voor een eerste bijeenkomst van de door jou gekozen raad. We starten deze legislatuur met een vernieuwde kijk op de rol van de adviesraden. Een schone lei waar we je graag van bij de start bij betrekken. Onder andere het aantal leden van de raden zal tijdens deze bijeenkomsten worden vastgesteld.
 
Inspraak en advies spelen een belangrijke rol in de beleidsplannen van het lokaal bestuur Borsbeek. Wij hopen dat ook dat jij hieraan wil meewerken.
 
We geven je graag een overzicht van de verschillende adviesraden.

JEUGDRAAD

Ben je lid van een jeugdvereniging of op een of andere manier actief betrokken bij het welzijn of de organisatie van activiteiten voor kids en jeugd in Borsbeek? Dan ben je wellicht de geknipte persoon om mee je stempel te drukken op het jeugdbeleid in onze gemeente. 

MONDIALE RAAD

Zet jij je graag in voor de lokale werking rond internationale
ontwikkelingssamenwerking en duurzame ontwikkeling? Heb jij een visie op het Noord-Zuidvriendelijk en duurzaam karakter van ons lokaal beleid? Op vraag van het lokaal bestuur maar ook op eigen initiatief is dit je kans om advies uit te brengen.

MILIEURAAD

Heb jij een actieve interesse in milieuthema’s, wil je graag lokaal je stem laten horen? We zoeken afgevaardigden van verenigingen maar ook gemotiveerde burgers die graag constructief meewerken aan het milieubeleid van onze gemeente. 

MIDDENSTANDSRAAD

Heb jij je eigen zaak, ben je zelfstandige of oefen je een vrij beroep uit? Dan heb jij zeker een idee over hoe we de lokale economie kunnen ondersteunen? Welke initiatieven kunnen de lokale middenstand doen bruisen? Schrijf je dan in als kandidaat voor de middenstandsraad.

MOBILITEITSRAAD

Zie jij ook het belang van een goede mobiliteit voor verschillende doelgroepen in Borsbeek? Zie je jezelf een advies formuleren over mobiliteit? Wil jij graag mee het mobiliteitsbeleid vorm geven? Met een duidelijke interesse in mobiliteit ben jij vast de ideale persoon om van je te laten horen.

SENIORENRAAD

Ben je zelf een actieve senior of vertegenwoordig je een vereniging of organisatie die zich actief inzet voor senioren? De seniorenraad raakt thema’s aan die specifiek zijn voor deze leeftijdscategorie en geeft zo een duidelijke stem aan deze doelgroep.

VRIJETIJDSRAAD

Ben je een enthousiast lid van een sportvereniging of op de één of andere manier geïnteresseerd in sport? Heb je een visie over cultuur of ben je zelf lid van een culturele verenging die je graag wil vertegenwoordigen? Kan je je passie voor literatuur, boeken en de bibliotheek moeilijk bedwingen?Voor de vrijetijdsraad willen we een grote verscheidenheid van mensen samenbrengen zodat alle leeftijden, individuen of verenigingen, amateurs of deskundigen samen mee kunnen bouwen aan een vrijetijdsbeleid.

WELZIJNSRAAD

Een nieuwe raad die verschillende thema’s zoals armoede, diversiteit, gezondheid en personen met een handicap van dichtbij zal opvolgen. Ben jij reeds actief in een organisatie die raakvlakken heeft met deze thema’s of ben je sociaal zeer geëngageerd dan hopen wij dat je je voor deze raad kandidaat wil stellen. 

GECORO (Gemeentelijke Commissie voor Ruimtelijke Ordening)

Ben je professioneel bezig met ruimtelijke ordening, landschappelijke of stedenbouwkundige inrichting, verkeerskunde, ruimtelijk onderzoek, ... dan ben jij allicht een geschikte kandidaat. De kandidatuurstelling voor de GECORO verloopt anders, alle informatie hierover kan je terugvinden op www.borsbeek.be (nieuws op de home pagina). Je kandidatuur voor de GECORO dient voor 14 juli te worden ingediend via mail naar omgeving@borsbeek.be.
 
Meer informatie over de GECORO hier.
Datum van het bericht: maandag 01 juli 2019
Nieuwsoverzicht