Naar inhoud

Gemeentehuis

de Robianostraat 64
B-2150 Borsbeek
tel. 03 320 94 00
info@borsbeek.be

Openingsuren gemeentehuis

ma.8.45 tot 12 uur
17.30 tot 20 uur
di.8.45 tot 12 uur
wo.8.45 tot 12 uur
13.30 tot 16 uur
do.8.45 tot 12 uur
vr.8.45 tot 12 uur
2012 © Borsbeek - proclaimer - privacyverklaring

Up-date heraanleg werken Schanslaan 22 augustus

donderdag 22 augustus 2019
foto schanslaan einde fase 1
Periodiek zullen wij up-dates communiceren naar aanleiding van de vordering van de werken van de Schanslaan.

UP-DATE 22 AUGUSTUS 2019

Ondertussen zijn de aannemer en de verschillende nutsmaatschappijen flink gevorderd met de eerste fase van de heraanleg van de Schanslaan. De steenslag werd platgewalst en vandaag wordt de eerste laag asfalt gegoten.  

In de laatste week van augustus zal een overleg tussen de verschillende partijen duidelijk maken wanneer het kruispunt terug open is voor doorgaand verkeer. 

Er wordt reeds gewerkt aan de voorbereidingen van fase 2. In deze fase zal de Schanslaan afgesloten zijn tot en met de Hulgenrodestraat. Het zal voor inwoners van de Hulgenrodestraat niet meer mogelijk zijn om nog langs de Schanslaan de straat te verlaten.

Het kruispunt van de Schanslaan en de Akkerdonkstraat zal niet worden afgesloten. Het doorgaand verkeer zal vanuit het centrum dus nog wel tot aan de Herentalsebaan geraken.

Inwoners van de Schanslaan willen we er op wijzen, dat tijdens deze fase, afval verzameld wordt op volgende hoeken:

  • Hoek Lucien Hendrickxlei & Schanslaan
  • Hoek met Hulgenrodestraat
  • Hoek met Akkerdonckstraat

Ook het afval van de inwoners van de Vlasput en Het Leike dienen op deze verzamelpunten te worden samengebracht.

Het Leike heeft twee toegangsmogelijkheden op de Schanlaan. Tijdens de rioleringswerken zal er afwisselend steeds 1 toegang tot Het Leike open zijn. 

UP-DATE 4 JULI 2019

De start van de werken is zeker niet onopgemerkt voorbij gegaan, doorgaand verkeer zoekt via verschillende sluiproutes een weg en zorgt op die manier voor hinder. Wij blijven in onze communicatiecampagne alle lokale en niet-lokale bestuurders aanmoedigen om de aangeduide wegomleidingen te volgen. 

Aan een project zoals de heraanleg van de Schanslaan in Borsbeek gaan jaren voorbereiding vooraf. Lokale besturen zijn genoodzaakt om cruciale werken in de minst drukke periode van het jaar (de zomervakantie) uit te voeren, zo ook voor naburige gemeentes. Overlast wordt zoveel mogelijk op voorhand in kaart gebracht maar kan niet volledig worden vermeden.

Het leggen van de leidingen van de riolering onder het kruispunt zal nog voor het bouwverlof afgerond zijn. Tijdens het bouwverlof liggen de werken stil. Om de veiligheid te bewaken zal de put worden dichtgelegd. 

We hebben ook een aantal bezorgde inwoners gehad die verontrust kwamen vragen of er een woonerf kwam tussen de Schanslaan en de Corluylei. We kunnen jullie zeker geruststellen. Het terrein dat nu werd vrijgemaakt zal enkel als werfzone worden gebruikt tijdens de periode van de werken. In fase 3 van de werken zal de werfzone verdwijnen en een prachtig, ecologisch bufferbekken met vlonderpad worden aangelegd.

UPDATE 6 JUNI 2019

Fase 1 van de werken aan de Schanslaan zullen van start gaan aanstaande dinsdag, 11 juni. Tijdens deze fase is geen doorgang mogelijk op het kruispunt met de L. Hendrickxlei. 

De aannemer zal de eerste dagen beginnen met het wegnemen van de asfaltering en het openleggen van de put. Vervolgens gaan de eerste weken de verschillende nutsmaatschappijen aan de slag. Nog voor het bouwverlof wordt er gestart met de heraanleg van de rioleringen. Tijdens het bouwverlof zal de put, om de veiligheid te garanderen, worden dichtgemaakt. 

We willen vragen aan de bewoners die gehinderd zijn door de werken voor hun deur om hun huisvuil te verzamelen aan de zijkant van de werken.

 

Algemene informatie en een overzicht van de verschillende fases kan je hier terugvinden.

Datum van het bericht: donderdag 22 augustus 2019
Nieuwsoverzicht