Naar inhoud

Gemeentehuis

de Robianostraat 64
B-2150 Borsbeek
tel. 03 320 94 00
info@borsbeek.be

Openingsuren gemeentehuis

ma.8.45 tot 12 uur
17.30 tot 20 uur
di.8.45 tot 12 uur
wo.8.45 tot 12 uur
13.30 tot 16 uur
do.8.45 tot 12 uur
vr.8.45 tot 12 uur
2012 © Borsbeek - proclaimer - privacyverklaring

Einde Fase 1 van de heraanleg Schanslaan

donderdag 29 augustus 2019
kruispunt bijna terug open
Op maandag 2 september om 7 uur zal het kruispunt van de Schanslaan en de L. Hendrickxlei worden vrijgegeven voor doorgaand verkeer. Hierdoor wordt fase 1 vroeger dan gepland succesvol afgesloten.

Meer dan 3 weken voor de oorspronkelijk einddatum van fase 1 gaat het kruispunt van de Schanslaan en de L. Hendrickxlei opnieuw open. De werken vinden plaats in opdracht van het lokaal bestuur Borsbeek en Pidpa riolering.  

Met de heraanleg van de Schanslaan wil het lokaal bestuur Borsbeek veiliger verkeer voor elke weggebruiker waarborgen. Er werd van de opgravingswerken voor de ontdubbeling van de riolering gebruik gemaakt om de nutsvoorziening onder de grond te optimaliseren.

De aannemer en de verschillende nutsmaatschappijen hebben uitstekend werk verricht en daarenboven waren de weersomstandigheden ook in ons voordeel.

We weten dat er op dit ogenblik veel hinder voor het verkeer is door werken in de ons omringende gemeenten en er werden dan ook extra inspanningen geleverd om fase 1 zo snel mogelijk af te sluiten.

In fase 2 zal de Schanslaan vanaf de hoek met de L. Hendrickslei tot aan de Akkerdonckstraat worden afgesloten. De volgende fase wordt volop voorbereid.

Verder werden er ook snelheidsremmende maatregelen genomen op de Boechoutsesteenweg om de weggebruikers aan te zetten de maximale snelheid van 50 km per uur te respecteren. Dit houdt in dat het verkeer richting Borsbeek voorrang dient te verlenen.

De Vlaamse Overheid en Provincie Antwerpen financieren via het Fietsfonds de afwerking van de fietspaden op de Schanslaan. Ook de riolering zal deels gesubsidieerd worden door de Vlaamse Overheid.

Aan dit project werken verschillende partners en nutsvoorzieningen mee. We geven u graag een overzicht.  BUUR (Ontwerper), ARA (Studiebureau), DCA (Aannemer), IGEAN (Veiligheidscoördinator), Provincie Antwerpen en de Vlaamse Overheid (Fietspad + rioleringsubsidies).

Datum van het bericht: donderdag 29 augustus 2019
Nieuwsoverzicht