Naar inhoud

Gemeentehuis

de Robianostraat 64
B-2150 Borsbeek
tel. 03 320 94 00
info@borsbeek.be

Openingsuren gemeentehuis

ma.8.45 tot 12 uur
17.30 tot 20 uur
di.8.45 tot 12 uur
wo.8.45 tot 12 uur
13.30 tot 16 uur
do.8.45 tot 12 uur
vr.8.45 tot 12 uur
2012 © Borsbeek - proclaimer - privacyverklaring

Borsbeek Hartveilig

woensdag 06 november 2019
Hartveilig
In samenwerking met het Rode Kruis Borsbeek-Wommelgem organiseert de gemeente opnieuw gratis opleidingen rond reanimeren en het gebruik van een AED-toestel.

Borsbeek wil de overlevingskansen bij een hartstilstand doen toenemen. Daarbij is tijd essentieel. Een slachtoffer dat geen hulp krijgt binnen de eerste minuten na de hartaanval, loopt onomkeerbare hersenschade op en heeft een kleine kans om te overleven. De eerste hulp moet dus komen van omstaanders. Bovendien heeft onderzoek uitgewezen dat het gebruik van een AED een veel hogere kans biedt dat het hart terug begint te kloppen. Het is dus noodzakelijk dat zoveel mogelijk inwoners weten hoe ze in een noodsituatie snel en efficiënt kunnen reanimeren met een AED.

Het lokaal bestuur heeft momenteel twee AED-toestellen geplaatst, namelijk aan de ingang van het sport- en ontmoetingscentrum Ter Smisse (Louis van Regenmortellei 6) en aan het Tirolerhof (August Van Putlei 56). Het Sint-Jozefsinstituut installeert aan de gevel van de school eveneens een AED-toestel of HARTstarter.

Wat is een AED?

De afkorting AED staat voor Automatische Externe Defibrillator. Dit draagbare toestel analyseert het hartritme van het slachtoffer en geeft, indien nodig, het hart een elektrische schok. Een AED is eenvoudig te bedienen en vertelt je gewoon zelf wat je moet doen. Let wel: een AED wordt steeds gebruikt in combinatie met reanimatie.

Deelnemen en inschrijven

Wil jij ook je steentje bijdragen aan een hartveilig Borsbeek? Schrijf je dan in voor een gratis AED-opleiding via het secretariaat van het gemeentehuis. In drie uur tijd leer je reanimeren met behulp van een AED-toestel.

Opleidingsdata

  • Woensdag 22 april
  • Woensdag 24 juni
  • Donderdag 24 september
  • Dinsdag 17 november

Telkens om 19u in onze leslokalen in Fort 2 (Wommelgem)

Meer info
Secretariaat lokaal bestuur Borsbeek | Bettina Decoo
03 320 94 07 | secretariaat@borsbeek.be

Datum van het bericht: woensdag 06 november 2019
Nieuwsoverzicht