Naar inhoud

Gemeentehuis

de Robianostraat 64
B-2150 Borsbeek
tel. 03 320 94 00
info@borsbeek.be

Openingsuren gemeentehuis

ma.8.45 tot 12 uur
17.30 tot 20 uur
di.8.45 tot 12 uur
wo.8.45 tot 12 uur
13.30 tot 16 uur
do.8.45 tot 12 uur
vr.8.45 tot 12 uur
2012 © Borsbeek - proclaimer - privacyverklaring

Toekenning van de intergemeentelijke projectsubsidies voor een kwalitatief woonbeleid

woensdag 05 februari 2020
Vandaag vond er een persconferentie plaats in het gemeentehuis. IGEAN liet weten dat ze dankzij de verlenging van de subsidie de lokale besturen, waaronder Borsbeek verder kunnen blijven ondersteunen.

Deze subsidie van 3,5 miljoen euro faciliteert een divers en betaalbaar woonaanbod, de optimalisatie van de woningkwaliteit van private huurwoningen en de toegankelijkheid van informatie voor inwoners via woonloketten in elke gemeente.

Vlaanderen legt meer een meer taken op aan elke gemeente op het vlak van woonbeleid. IGEAN ondersteunt de lokale besturen bij het uitvoeren van deze beleidsprioriteiten. Op vraag van de lokale besturen legt IGEAN de focus op het uitvoeren van gerichte woningcontroles in private huurwoningen.

Met de toekenning van deze subsidies kan IGEAN haar werking verderzetten en optimaliseren. De projecten werden goedgekeurd voor een termijn van 6 jaar door de Vlaamse overheid, die de subsidies verleent. 

Marian Lauwers, Schepen voor mobiliteit, ruimtelijke ordening, wonen & milieu/klimaat in  Borsbeek zegt: "Het verhogen van de woonkwaliteit staat zeer hoog op onze agenda en samen bereiken we meer. We delen expertise, ideeën en ‘werkkracht’ om samen te werken aan een regio waar iedereen beschikt over een kwaliteitsvolle woning."

Het volledige persbericht kan je onderaan de pagina downloaden.

Links

  • meer informatie over het woonloket: www.igean.be/woonloket
  • meer informatie over het energieK loket: www.igean.be/energiekhuis

Meer informatie

Bieke Van Baelen, beleidscoördinator communicatie en sensibilisatie IGEAN
bieke.vanbaelen@igean.be of 03 350 08 27.

Datum van het bericht: woensdag 05 februari 2020
Nieuwsoverzicht