Naar inhoud

Gemeentehuis

de Robianostraat 64
B-2150 Borsbeek
tel. 03 320 94 00
info@borsbeek.be

Openingsuren gemeentehuis

ma.8.45 tot 12 uur
17.30 tot 20 uur
di.8.45 tot 12 uur
wo.8.45 tot 12 uur
13.30 tot 16 uur
do.8.45 tot 12 uur
vr.8.45 tot 12 uur

Up-date werken Schanslaan - 21 februari

donderdag 20 februari 2020
foto Schanslaan februari 2020
Twee weken geleden heeft de bouwaannemer het asfalt afgefreesd van de Mellegracht tot aan de Herentalsebaan. De rioleringswerken vorderen volgens schema. Het einde van de werken aan de riolering is voorzien in april.

Eens deze werken werden afgerond stoppen de werken met de grote graafmachines en zal de overlast van het omgevingsgeluid verminderen. De aannemer kan dan starten met de bovenbouw.

Wat staat er dan nog te gebeuren de komende maanden:

  • april/mei/juni: plaatsen van de boordstenen (glijbekisting), onderlaag van de asfalt, voetpaden en parkeerstroken en de toplaag van de asfalt plaatsen
  • Het kruispunt van de Hulgenrodestraat, de Schanslaan en de Akkerdonckstraat blijft ook nog in de zomervakantie (zeker tot na het bouwverlof) afgesloten. Hoe lang zal afhangen van de uitharding van het beton.
  • Na het bouwverlof volgt de eindafwerking en wordt er aangevangen met de aanleg van het bufferbekken. 

We willen er wel bij vermelden dat we steeds afhankelijk blijven van de ideale weersomstandigheden en mogelijk onvoorziene omstandigheden die  gepaard gaan met dergelijke grote werven.

We hebben reeds verschillende vragen ontvangen over de werktijden van de werkploegen. De aannemer start s'morgens rond 6.30 uur en de werkdag wordt beëindigd na ongeveer 8 uren, rond 15 uur.

We herhalen nog even waar je als inwoner van de Schanslaan best je afval kan zetten. De ophaaldiensten zullen het afval ophalen op volgende punten:
- hoek met Herentalsebaan 
- hoek met Eugeen Verelstlei
- hoek met Louis Janssensstraat
- hoek met Akkerdonckstraat
In de effectieve werfzone (die opschuift met de rioleringswerken) kunnen de ophaaldiensten niet komen. 

Datum van het bericht: donderdag 20 februari 2020
Nieuwsoverzicht