Naar inhoud

Gemeentehuis

de Robianostraat 64
B-2150 Borsbeek
tel. 03 320 94 00
info@borsbeek.be

Openingsuren gemeentehuis

ma.8.45 tot 12 uur
17.30 tot 20 uur
di.8.45 tot 12 uur
wo.8.45 tot 12 uur
13.30 tot 16 uur
do.8.45 tot 12 uur
vr.8.45 tot 12 uur
2012 © Borsbeek - proclaimer - privacyverklaring

Waar kan je als jongere terecht tijdens deze coronacrisis.

maandag 23 maart 2020
Voel jij je niet zo best in je vel, door de crisis of door iets helemaal anders? Heb je misschien nieuws gezien dat je toch wat bang en bezorgd maakt? Je bent zeker niet de enige! Gevoelens die daarbij komen, kunnen dan ook erg heftig zijn.

Tips:

 • Praat erover met een goede vriend, familie, ... om gedachten te delen en alles een plekje te geven.
 • Verzorg je met gezonde voeding, voldoende slaap, een vast dagelijks ritme, beweging en sociaal contact.
 • Onderhoud de gewone leuke contacten met klasgenoten, vrienden en familie. Doe dit via digitale kanalen of schrijf lekker ouderwets een brief of stuur bv. een tekening op.
 • Soms kan het ook helpen om blije of verdrietige gedachten van je af te schrijven, er een tekening, een gedicht of een lied over te maken. 

www.NOKNOK.be: Ben je jonger dan 16 jaar? Hier vind je informatie en toffe opdrachten om je beter in je vel te gaan voelen. Ga zelf aan de slag en probeer de tips uit die je het meest aanspreken. Voor een dipje of tegenslag of om dit te voorkomen, kan je hier terecht.

www.fitinjehoofd.be: Ben jij ouder dan 16 jaar? Met deze website leer je controle over je eigen leven te hebben. Je leert jezelf te waarderen. Je kan het hoofd bieden aan stress en tegenslag. Je leert positief in het leven te staan.

 • Trek je sportschoenen aan en ga een blokje lopen, spreek online af met vrienden, lees een boek, luister muziek, ... Afleiding is nodig om uit negatieve gedachten en gevoelens te geraken en terug het positieve te zien.
 • Volg het nieuws niet de hele tijd. Wanneer het echt belangrijk wordt voor jou, zal je het zeker wel horen. Er is ook heel veel ‘nepnieuws’.

Betrouwbare kanalen zijn https://www.info-coronavirus.be/nl/https://www.who.int/, https://www.rodekruis.be/

Kijken je ouders veel nieuws en word jij daar bang van, laat het hen weten. Vraag hen eventueel om te kijken op momenten dat jij er niet bent.

 • Je kan ook bij heel wat instanties terecht om erover te babbelen via de telefoon, mail, chat, forums.

www.awel.be: De vernieuwde Kinder- en Jongerentelefoon, gratis en anoniem.  Er luistert iemand naar je problemen, je verhaal. Ze proberen je te helpen en een antwoord te zoeken op je vragen.

 • Chatten: elke maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 18 uur tot 22 uur, behalve op zondagen en feestdagen.
 • Bellen (gratis en anoniem): 102, elke dag van 16u-22u en op woensdag al vanaf 14 u,  behalve op zon-en feestdagen.

www.caw.be/ja: Allerlei interessante info over onder andere ‘je goed voelen’, ‘seks en relaties’, ‘gezondheid’ en nog veel meer. 

 • Chatten met iemand van het JAC kan van maandag tot en met vrijdag van 13u tot 19u. Je kan je verhaalt vertellen en advies of hulp vragen. 
 • Bellen JAC Antwerpen: 03 232 27 28
Datum van het bericht: maandag 23 maart 2020
Nieuwsoverzicht