Naar inhoud

Gemeentehuis

de Robianostraat 64
B-2150 Borsbeek
tel. 03 320 94 00
info@borsbeek.be

Openingsuren gemeentehuis

ma.8.45 tot 12 uur
17.30 tot 20 uur
di.8.45 tot 12 uur
wo.8.45 tot 12 uur
13.30 tot 16 uur
do.8.45 tot 12 uur
vr.8.45 tot 12 uur
2012 © Borsbeek - proclaimer - privacyverklaring

Corona-update: Bib aan huis

donderdag 26 maart 2020
Aangezien de bibliotheek voorlopig gesloten is omwille van de Corona-maatregelen organiseren we voor onze lezers in Borsbeek de mogelijkheid om materialen thuis te laten leveren.  Dit kan vanaf volgende week.

Hierbij alvast de werkwijze die we hiervoor hanteren:

  • Je kan maandag, dinsdag en woensdag tot 12u de materialen aanvragen die je graag dezelfde week thuisbesteld wil krijgen. Dit kan via het bestelformulier ‘Bib aan huis’ op de website van de Bib https://borsbeek.bibliotheek.be/alternatieve-dienstverlening-bib-aan-huis. De bestellingen kunnen doorgegeven worden vanaf maandag 30 maart. Bestellingen doorgegeven op donderdag en vrijdag worden de week nadien op vrijdag geleverd.
  • Kan je onmogelijk jouw bestelling via de website doorgeven, dan kan dit telefonisch op het nummer 03 322 01 76.  Dit kan eveneens op maandag, dinsdag en woensdag tussen 10 en 12 uur.
  • Je kan maximum 5 materialen per lid van de bib bestellen.
  • Bib aan huis bestellingen zijn enkel mogelijk voor inwoners van Borsbeek die reeds lid zijn van de bibliotheek.
  • De bestellingen worden op vrijdag (uiterlijk om 16 uur) aan huis geleverd.  De eerste thuisleveringen zijn dus vrijdag 3 april. We leveren contactloos.  Dit wil zeggen dat we aanbellen wanneer we het pakket afzetten, en wachten op een afstand van 2 meter tot het pakket wordt binnen genomen. Door de bestelaanvragen woensdag om 12 uur af te sluiten kunnen de bestellingen woensdagnamiddag worden ingepakt en worden ze niet meer aangeraakt zodat alle risico’s op besmettingsgevaar worden uitgesloten. 
  • Inlevering van de materialen kan uitsluitend via de inleverbox aan de Bib.  Je kan de ontleende materialen dus niet terug meegeven aan de mensen die de materialen thuis leveren.  Wie niet in de mogelijkheid is om de materialen zelf terug te brengen kan hiervoor beroep doen op vrijwilligers. Deze hulp kan je aanvragen via corona@borsbeek.be
  • De uitleentermijn van de materialen die via Bib aan huis ontleend worden loopt tot 30 juni.  Op 13 maart werd de uitleentermijn van alle toen reeds ontleende materialen eveneens verlengd tot 4 mei. Bij verlenging van de Corona-maatregelen wordt de uitleentermijn opnieuw bekeken.
Datum van het bericht: donderdag 26 maart 2020
Nieuwsoverzicht