Naar inhoud

Gemeentehuis

de Robianostraat 64
B-2150 Borsbeek
tel. 03 320 94 00
info@borsbeek.be

Openingsuren gemeentehuis

ma.8.45 tot 12 uur
17.30 tot 20 uur
di.8.45 tot 12 uur
wo.8.45 tot 12 uur
13.30 tot 16 uur
do.8.45 tot 12 uur
vr.8.45 tot 12 uur
2012 © Borsbeek - proclaimer - privacyverklaring

Heropening recyclageparken voorzien op 7 april

maandag 06 april 2020
Ondanks deze versoepeling blijft het énorm belangrijk om enkel essentiële verplaatsingen te maken, ook naar het recyclagepark. We vragen iedereen met een beperkte hoeveelheid afval, of met materiaal dat gerust nog even in de kelder of garage kan blijven staan, om de verplaatsing NIET te maken.

Kan je een bezoek aan het recyclagepark toch niet uitstellen, wordt door IGEAN het volgende gevraagd

  • Ongetwijfeld zullen toch een heleboel mensen naar het recyclagepark komen. We zullen dan ook de genomen maatregelen van vóór de sluiting hernemen en dus maar een beperkt aantal wagens gelijktijdig op het park toelaten. Met andere woorden, voor elke bezoeker die het park verlaat kan er een andere bezoek worden toegelaten.
  • Dit kan voor behoorlijke wachtrijen zorgen. We vragen uitdrukkelijk om enerzijds met maximum 2 personen de verplaatsing te maken, maar ook om tijdens het wachten ín de wagen te blijven zitten. Inwoners die te voet of met
    de fiets naar het park komen, moeten eveneens in de wachtrij aanschuiven.
  • We vragen om deze wachtrij te respecteren en een deel van de rijweg steeds bereikbaar te houden voor hulpdiensten en firma’s die containerwissels komen uitvoeren enerzijds, maar ook voor bezoekers die het recyclagepark weer willen verlaten anderzijds.
  • We rekenen op onze inwoners om de medewerkers in hun werk te respecteren en vragen hen dan ook om de instructies nauwgezet op te volgen. Afhankelijk  van de situatie op het park zelf, zullen de parkwachters bijkomende communicatie naar de inwoners geven.

De algemene regel van 1,5 meter afstand is hierbij stééds het uitgangspunt. Net daarom zullen de parkwachters nu niet helpen bij het uitladen van de auto, het inladen van zakken compost of het bedienen van de (betalings-)zuil.

  • Er is maximaal 1 bezoek per adres per week toegelaten. Dit wordt gecontroleerd aan de ingang van het park, bij het inlezen van de identiteitskaart. We nemen deze beslissing om  de wachtrijen zo beperkt en veilig mogelijk te houden. Dit geldt eveneens voor de bezoekers die met een KMO-kaart het recyclagepark bezoeken. 
  • IGEAN probeeert waar mogelijk de containers voor alle fracties beschikbaar te stellen voor onze inwoners, met uitzondering van de inzameling van asbest, textiel en herbruikbare goederen.
  • We stimuleren inwoners om hun aanwezigheid op het park zo kort mogelijk te houden om zoveel mogelijk inwoners de kans te geven om hun afval langs te brengen. Daarom vragen we inwoners om thuis het afval te sorteren en ook zo in de wagen te laden. Op die manier kan je snel betalende en niet-betalende fracties lossen in de juiste zone!
  • Er wordt geen cash geld aanvaard op het park en vragen inwoners zoveel mogelijk  contactloos te betalen aan de betaalzuil!

We vragen ook op het recyclagepark #respect en #solidariteit! We rekenen er dan ook op dat iedereen deze afspraken naleeft. Bij het overtreden van de veiligheidsvoorschriften zullen de parkwachters meteen de politie contacteren.

Datum van het bericht: maandag 06 april 2020
Nieuwsoverzicht