Naar inhoud

Gemeentehuis

de Robianostraat 64
B-2150 Borsbeek
tel. 03 320 94 00
info@borsbeek.be

Openingsuren gemeentehuis

ma.8.45 tot 12 uur
17.30 tot 20 uur
di.8.45 tot 12 uur
wo.8.45 tot 12 uur
13.30 tot 16 uur
do.8.45 tot 12 uur
vr.8.45 tot 12 uur
2012 © Borsbeek - proclaimer - privacyverklaring

Mondmaskers in Borsbeek

maandag 04 mei 2020
mondmasker www.freepik.com
Wij krijgen op dit ogenblik veel vragen van burgers betreffende de verdeling van mondmaskers in Borsbeek. Het lokaal bestuur Borsbeek heeft besloten om aan te sluiten bij de groepsaankoop van stoffen mondmaskers die de provincie organiseert.

Op deze manier hopen wij burgers in Borsbeek tegen een eerlijke prijs een stoffen mondmasker te kunnen aanbieden.

Borsbeek zal één van de eerste gemeentes zijn die vanuit de federale overheid filters zal ontvangen voor elke burger. Van zodra wij deze in ons bezit hebben, verdelen we ze verder.

Uiteraard hebben wij een strategische reserve van chirurgische maskers (geen stoffen mondmaskers) voor zorgberoepen.  Eveneens werd er een bestelling geplaatst om een partij gewone mondmaskers voor risicogroepen aan te kopen die wij na levering zullen verspreiden. Indien de voorraad voldoende is zullen ook andere Borsbekenaren deze mogen ontvangen. 

In de strijd tegen het coronavirus worden mondmaskers belangrijk. Omdat we ze nog een lange tijd nodig zullen hebben, roepen we alle Borsbekenaren op om zelf extra mondmaskers te maken en te verzamelen. Wie gaat er mee aan de slag? Uiteraard bedanken we de vele Borsbekenaren die reeds geruime tijd bezig zijn om buren, vrienden, familie, kennissen en zelfs onbekenden verder te helpen door hen een zelfgemaakt mondmasker aan te bieden.

Een mondmasker dat gemaakt is volgens verschillende specificaties is beter aangepast dan een sjaal, maar indien het niet mogelijk is om een mondmasker te verkrijgen kan een sjaal ook gebruikt worden. Dit op voorwaarde dat er minstens 2 lagen stof je gezicht bedekken en dat je de stoffen kan wassen op 60°C na ieder gebruik.

Meer info

https://www.infocoronavirus.be/nl/mondmasker/

https://www.borsbeek.be/nieuwsdetail.aspx?id=940

Datum van het bericht: maandag 04 mei 2020
Nieuwsoverzicht