Naar inhoud

Praktisch

Sociaal Huis

Lucien Hendrickxlei 17
2150 Borsbeek

tel. 03 366 48 01
e-mail

Openingstijden

Maandag 9 - 12 uur 18 - 20 uur
Dinsdag 9 - 12 uur  
Woensdag 9 - 12 uur  
Donderdag 9 - 12 uur  
Vrijdag 9 - 12 uur  

Thuisdiensten

Dienst gezinszorg

Als je om een of andere reden hulp nodig hebt om je huishouden te doen kan je beroep doen op de dienst gezinszorg. De verzorgenden helpen met de was en de strijk, koken, boodschappen doen, onderhoud van de woning, persoonlijke verzorging, … Deze hulpverlening zorgt ervoor dat je in geval van ziekte, ouderdom of handicap zo lang mogelijk thuis kan blijven.

Poetsdienst, ook via dienstencheques

Als het wekelijks onderhoud van uw woning te zwaar wordt dan is de poetsdienst misschien een oplossing voor jou. Samen met een maatschappelijk werker zal bekeken worden wat het interessantste betaalsysteem is.

Klusjesdienst

Kleine defecten kunnen soms voor grote problemen zorgen. Ook voor dergelijke klussen (klein tuinonderhoud, verstopte afvoer, lekkende kraan, behangen en schilderen, ..)  kan je beroep doen op het OCMW.

Warme maaltijden

Elke dag een warme maaltijd klaarmaken is soms een hele opgave. De dienst warme maaltijden kan hierop een antwoord zijn. De maaltijden worden aan huis gebracht. Ook dieetmaaltijden zijn mogelijk.

Minder mobielen centrale

Als je zelf niet (meer) met de wagen rijdt, en ook het openbaar vervoer geen oplossing biedt, kan je beroep doen op de MMC. Een vrijwillige chauffeur haalt je op en brengt je weer terug thuis. Je betaalt een kilometervergoeding van 0,33 EUR per km, te rekenen vanaf de thuisbasis van de chauffeur tot hij terug thuis is, . Er is wel een inkomstengrens voorzien. Jaarlijks lidgeld van 10 EUR

Personenalarm

Indien je ziekenfonds geen uitleendienst heeft, kan je bij het OCMW een alarmtoestelletje huren. Via een zendertje ben je 24u/24u in verbinding met een alarmcentrale.