Naar inhoud

Gemeentehuis

de Robianostraat 64
B-2150 Borsbeek
tel. 03 320 94 00
info@borsbeek.be

Openingsuren gemeentehuis

ma.8.45 tot 12 uur
17.30 tot 20 uur
di.8.45 tot 12 uur
wo.8.45 tot 12 uur
13.30 tot 16 uur
do.8.45 tot 12 uur
vr.8.45 tot 12 uur
2012 © Borsbeek - proclaimer - privacyverklaring

Starten met je eigen zaak? Bekijk hier alle benodigde informatie

Wat moet u doen om een eigen zaak op te starten? Voor welke subsidies en steunmaatregelen komt u in aanmerking? Waar kan u terecht als u personeel wil aanwerven? Welke vergunningen heeft u nodig voor een uitbreiding van uw pand? Waar kan u terecht voor verkeersbelastingen? Welke begeleidingstrajecten bestaan er voor groeiende ondernemingen? Hoe kan u energie-efficiënter ondernemen?

Met al deze vragen kan u terecht op www.vlaanderenOnderneemt.be, dit portaal van de Vlaamse overheid bundelt alle overheidsinformatie voor ondernemers. Ook op http://www.fedhorecavlaanderen.be/pagina/65/ kan u terecht.

Premie voor startende lokale handelszaak

Tegenwoordig ondervinden lokale handelszaken veel concurrentie van supermarkten en online shops. Om ondernemers aan te moedigen toch een handelszaak in Borsbeek te starten, heeft het gemeentebestuur een subsidiereglement goedgekeurd.

De lokale handelaar die de sprong waagt, kan daardoor nu een premie van 1.000 euro krijgen. Met deze maatregel wil de gemeente startende ondernemers een duwtje in de rug geven en de drempel verlagen om een nieuwe zaak te beginnen.

Aan startende ondernemers die zich vestigen in een leegstaand pand wordt een bijkomende financiële stimulans van 500 euro uitgereikt. Een initiatief om leegstand tegen te gaan en onze dorpskern nieuw leven in te blazen. Ben je van plan een eigen zaak te starten of op zoek naar een nieuwe vestiging voor je zaak?