Naar inhoud

Gemeentehuis

de Robianostraat 64
B-2150 Borsbeek
tel. 03 320 94 00
info@borsbeek.be

Openingsuren gemeentehuis

ma.8.45 tot 12 uur
17.30 tot 20 uur
di.8.45 tot 12 uur
wo.8.45 tot 12 uur
13.30 tot 16 uur
do.8.45 tot 12 uur
vr.8.45 tot 12 uur

Zwerfvuil

Geef zwerfvuil geen kans, word Mooimaker!

Onze werkmannen halen bijna dagelijks tientallen kilo’s zwerfvuil en sluikstort op en besteden veel tijd om Borsbeek proper te houden. Zwerfvuil opruimen kost niet alleen veel tijd en inzet, maar ook een bom geld.

Bovendien is zwerfvuil voor veel mensen een bron van ongenoegen. Geef toe, het is toch veel leuker wonen in een buurt zonder allerlei rommel op de straten en in de parken?  

Ook jouw inbreng om zwerfvuil in te perken kan het verschil maken. Want met een kleine inspanning van ons allemaal zijn we binnenkort voorgoed verlost van rondslingerende peuken, klokhuizen, papiertjes, kauwgom en blikjes. En dat wil toch iedereen?

Via het e-loketformulier kan je je registeren als zwerfvuilvrijwilliger. Na jouw registratie kan je aan het onthaal van het gemeentehuis van Borsbeek gratis handschoenen, knijptangen en afvalzakken van Mooimakers verkrijgen. Met al dit materiaal kan je op pad gaan door Borsbeek om zwerfvuil op te rapen.

De gevulde afvalzakken van Mooimakers kan je mee aanbieden tijdens de tweewekelijke ophaling van het restafval in de gemeente. De ophaalkalender kan je steeds terugvinden op onze website.

Indien je toch merkt dat desondanks tijdige plaatsing van de gevulde afvalzakken deze niet zijn opgehaald, kan je via dit contactformulier contact opnemen met onze externe partner IGEAN die verantwoordelijk is voor deze dienstverlening.

Samen zorgen we voor een proper Borsbeek!