Naar inhoud

Gemeentehuis

de Robianostraat 64
B-2150 Borsbeek
tel. 03 320 94 00
info@borsbeek.be

Openingsuren gemeentehuis

ma.8.45 tot 12 uur
17.30 tot 20 uur
di.8.45 tot 12 uur
wo.8.45 tot 12 uur
13.30 tot 16 uur
do.8.45 tot 12 uur
vr.8.45 tot 12 uur

Geef zwerfvuil geen kans!

De werklieden zorgen er dagelijks voor dat onze gemeente proper is. Zwerfvuil opkuisen, hondentoiletten proper maken, het onderhoud van perken en pleinen, vuilnisbakjes ledigen, vegen van straten, … Zo veel inspanningen voor een proper Borsbeek, help jij ook mee?

Zwerfvuil

Iedereen doet het wel eens, nonchalant en zonder erbij stil te staan wat op straat weggooien. Voorbeelden genoeg: sigarettenpeuken, kauwgom, etensresten, blikjes, plastic flesjes, tickets, kranten, … noem maar op. Meestal gaat het om kleine hoeveelheden, maar die vele kleintjes zorgen er wel voor dat onze straten vuil ogen.
Onze werkmannen halen bijna dagelijks tientallen kilo’s zwerfvuil op en besteden veel tijd om Borsbeek proper te houden.

Zwerfvuil opruimen kost niet alleen een bom geld, maar ook veel tijd en inzet. Bovendien is zwerfvuil voor veel mensen een bron van ongenoegen. Geef toe, het is toch veel leuker wonen in een buurt zonder allerlei rommel op de grond? Je zou versteld staan hoeveel zwerfvuil er wordt opgehaald. In de grafiek kan je voor een aantal straten zien hoeveel vuil er per week gemiddeld wordt opgehaald. Ter vergelijking: een gemiddeld gezin van 3 personen produceert wekelijks één kleine grijze vuilniszak (30 liter) aan restafval. Er is dus nog werk aan de winkel.
grafiek zwerfvuil

Ook jouw inbreng kan het verschil maken

Jij kan ons helpen om het zwerfvuil in te perken. Want met een kleine inspanning van ons allemaal zijn we binnenkort voorgoed verlost van rondslingerende peuken, klokhuizen, papiertjes, kauwgom en blikjes. En dat wil toch iedereen? Gooi je papiertjes en dergelijke in de vuilbak. Overal in onze gemeente staan er op strategische plaatsen vuilnisbakjes. Twee keer per week worden alle vuilnisbakjes geledigd.