Naar inhoud

Gemeentehuis

de Robianostraat 64
B-2150 Borsbeek
tel. 03 320 94 00
info@borsbeek.be

Openingsuren gemeentehuis

ma.8.45 tot 12 uur
17.30 tot 20 uur
di.8.45 tot 12 uur
wo.8.45 tot 12 uur
13.30 tot 16 uur
do.8.45 tot 12 uur
vr.8.45 tot 12 uur

Uittreksel strafregister

Uittreksel centraal strafregister

Je kan bij de dienst Burgerzaken terecht voor een uittreksel uit het strafregister. Dit afschrift geeft een opsomming van uw eventuele strafrechtelijke veroordelingen. Je kan het nodig hebben bij een sollicitatie of om een bepaalde job uit te oefenen. Vroeger noemde dit het ‘getuigschrift van goed gedrag en zeden’.  Vanaf 1 januari 2018 kunnen ook minderjarigen (-16) een uittreksel krijgen, dit vervangt het vroegere ‘getuigschrift van achtbaarheid’.

Er bestaan 3 soorten van uittreksels:

  • Model 595:  standaard getuigschrift voor activiteiten zonder specifieke voorwaarden (oftewel het oude 'model 1').
  • Model 596.2: voor activiteiten met kinderen en jongeren: psycho-medisch-sociale begeleiding, kinderbescherming, hulpverlening, animatie of begeleiding van minderjarigen (oftewel het oude 'model 2').
  • Model 596.1: voor specifieke beroepen: veiligheidsberoepen, vervoer van personen of goederen, fiscale beroepen (oftewel het oude 'model 3'). 

Wie kan het aanvragen?

- Elke persoon die;

  • in België zijn wettelijke verblijfplaats/hoofdverblijfplaats heeft in de gemeente Borsbeek
  • beschikt over een rijksregisternummer

ongeacht of het uittreksel bestemd is voor gebruik in België of het buitenland.

Hoe aanvragen?

 -Via het e-loket : uittreksel strafregister

Het wordt dan volgens jouw keuze verstuurd per post naar jouw adres of je kan het persoonlijk komen afhalen aan het Onthaal.  Neem steeds uw e-ID mee!

Indien je het uittreksel per volmacht wil laten afhalen kan dat. Onderaan vind je een sjabloon volmacht dat je dient mee te geven – samen met kopie van je identiteitskaart- aan de persoon die uw afschrift komt ophalen. Deze afschriften worden trouwens steeds in een gesloten omslag afgeleverd.

Vragen over de inhoud van uw uittreksel?

De gemeente Borsbeek levert je een uittreksel af uit het Centraal Strafregister. Het Centraal Strafregister stelt het uittreksel op en is verantwoordelijk voor de inhoud van het uittreksel.

Heb je vragen over de inhoud van jouw uittreksel? Dan kan je het Centraal Strafregister contacteren via mail (strafregister@just.fgov.be) of telefonisch (02 552 27 48).

Prijs

Een uittreksel uit het strafregister is gratis.

E-loket