Naar inhoud

Gemeentehuis

de Robianostraat 64
B-2150 Borsbeek
tel. 03 320 94 00
info@borsbeek.be

Openingsuren gemeentehuis

ma.8.45 tot 12 uur
17.30 tot 20 uur
di.8.45 tot 12 uur
wo.8.45 tot 12 uur
13.30 tot 16 uur
do.8.45 tot 12 uur
vr.8.45 tot 12 uur
2012 © Borsbeek - proclaimer - privacyverklaring

Praktisch

Grondgebiedzaken

de Robianostraat 64
2150 Borsbeek

grondgebiedzaken@borsbeek.be

Openingstijden

Maandag 8.45 - 12 uur 17.30 - 20 uur
Dinsdag 8.45 - 12 uur  
Woensdag 8.45 - 12 uur 13.30 - 16 uur
Donderdag 8.45 - 12 uur  
Vrijdag 8.45 - 12 uur  

Meer info

Tijdelijke inname openbaar domein

Parkeerverbodsborden voor een verhuis? Een container voor je deur omdat je gaat verbouwen? Een signalisatievergunning voor nutswerken? Dan doe je je aanvraag digitaal.

Nadat we je aanvraag ontvangen hebben, verwerken wij ze en sturen je een betalingsverzoek. Na betaling ontvang je de vergunning in je mailbox.

Inname openbaar domein door privépersonen of –bedrijven

Je wilt als privépersoon of -bedrijf een gedeelte van het voetpad en/of fietspad en/of een gedeelte van de rijweg gebruiken. Of je wilt een rijweg tijdelijk afsluiten. Wanneer de rijweg betrokken is, of indien je minder dan 1,5 meter vrijlaat voor voetgangers en/of fietsers ben je ook verplicht een signalisatieplan als bijlage toe te voegen aan je aanvraag.

Lees meer over inname openbaar domein voor privépersonen of - bedrijven

Inname openbaar domein door nutsmaatschappijen en overheden

Je vraagt een signalisatievergunning aan voor het uitvoeren van werken in opdracht van de gemeente Borsbeek, in opdracht van een nutsmaatschappij of AWV. Je bent zelf verantwoordelijk voor de plaatsing van de signalisatie.

Lees meer over inname openbaar domein door nutsmaatschappijen en overheden

Plaatsen van voorwerpen

Je wilt een toelating voor het plaatsen van stoepborden, plantenbakken, uitstallingen en dergelijke op het openbaar domein.

Lees meer over plaatsen van voorwerpen

Signalisatie

De omgeving van werken moet steeds veilig zijn en blijven voor de andere gebruikers van het openbaar domein. Lees hier meer over signalisatie, signalisatieplannen en omleidingen.

Lees meer over signalisatie

Meer gerelateerde informatie 

Evenementen en activiteiten

Voor het aanvragen van een toelating voor buurtfeesten, speelstraten, schoolfeesten, fuiven en evenementen, commerciële verkoop, filmopnames en doortochten - gebruik je het evenementenloket.

Alle hinder in kaart

De 'Hinder in kaart'-kaarttoepassing toont ‘innames’ van het openbaar domein die hinder met zich meebrengen. Concreet gaat het om geplande en in uitvoering zijnde wegenwerken, werken aan nutsleidingen en manifestaties zoals markten, optochten of wielerwedstrijden. Ook 'innames' door werfkranen, stellingen en containers worden getoond.

Hulp nodig bij je aanvraag?

Ondervind je moeilijkheden bij je aanvraag? In dit filmpje  wordt het aanvraagproces stap voor stap uitgelegd. Je kan ook een kijkje nemen op de FAQ van onze partner.