Naar inhoud

Gemeentehuis

de Robianostraat 64
B-2150 Borsbeek
tel. 03 320 94 00
info@borsbeek.be

Openingsuren gemeentehuis

ma.8.45 tot 12 uur
17.30 tot 20 uur
di.8.45 tot 12 uur
wo.8.45 tot 12 uur
13.30 tot 16 uur
do.8.45 tot 12 uur
vr.8.45 tot 12 uur

Fietsveiligheid

fietsexamen

Fietsexamen

Om onze jongste fietsers te leren zich veilig in het verkeer te begeven, zullen de Borsbeekse lagere scholen samen met de gemachtigde opzichters en de politie elk jaar een fietsexamen organiseren voor de leerlingen van het 6de leerjaar. Recent werden hiervoor permanente wegwijzers opgehangen, zodat de leerlingen met hun ouders het hele jaar door dit parcours kunnen inoefenen. De routebeschrijving kan je onderaan terugvinden. Hier kan je fietsexamen GBS De Klinker en fietsexamen Sint-Jozefinstituut terugvinden. 

De handleiding bij de route voor de Klinker vertrekt aan de parkingang naast Ter Smisse, die voor Sint-Jozef vertrekt aan de dreef naast de school.

Fietsstraat

De August van Putlei wordt over de hele lengte een fietsstraat. Motorvoertuigen mogen fietsers niet inhalen, wat zorgt voor een vertraging van het verkeer en een verhoging van de veiligheid. De fietsstraat krijgt daarbij voorrang op de zijstraten om het fietscomfort verder te verhogen.

We zullen bovendien de komende maanden samen met de bewoners bijkomende maatregelen testen om het sluipverkeer te doen dalen:

  1. Plaatsing van een verkeersfilter op de August van Putlei, tussen de Posthoevestraat en de ingang van het park, waardoor we de straat ‘knippen’ voor auto’s, maar niet voor fietsers.
  2. Invoeren van eenrichtingsverkeer in de Posthoevestraat (richting Grensstraat).

Zowel tijdens de testperiode als nadien kan u uw ervaringen met ons delen via de ideeënbus aan de verkeersfilter. Omgekeerd houden wij de inwoners op de hoogte van wijzigin­gen via het infobord. Maar ook hier kan je terecht met je opmerkingen en ideeën via de online ideeënbus!

Ondertussen monitoren we de verkeersstromen met behulp van de Telramen, zo kun­nen we opvolgen of het sluipverkeer geen andere ongewenste routes kiest. Je kan zelf het verkeer in de wijk volgen via www.telraam.net. Voor meer informatie over de fietsstraat kan u terecht op www.borsbeek.be.

Hier vind je alvast de meest voorkomende vragen en hun antwoorden.