Naar inhoud

Gemeentehuis

de Robianostraat 64
B-2150 Borsbeek
tel. 03 320 94 00
info@borsbeek.be

Openingsuren gemeentehuis

ma.8.45 tot 12 uur
17.30 tot 20 uur
di.8.45 tot 12 uur
wo.8.45 tot 12 uur
13.30 tot 16 uur
do.8.45 tot 12 uur
vr.8.45 tot 12 uur

Sociaal wonen

Woonmaatschappij Thuisrand

Vanaf 1 juli 2023 slaan de sociale huisvestingsmaatschappij De Ideale Woning en het  sociaal verhuurkantoor Woonweb de handen in elkaar. De naam van de nieuwe woonmaatschappij is Thuisrand en omvat het werkingsgebied van de Zuidrand (Borsbeek, Aartselaar, Boechout, Hove, Edegem, Kontich, Lint en Mortsel).

De woonmaatschappij Thuisrand verhuurt woningen aan een sociale huurprijs. De organisatie huurt ook woningen in op de private huurmarkt die voor een redelijke prijs verder verhuurd worden aan mensen met een bescheiden inkomen. Daarnaast verkoopt Woonmaatschappij Thuisrand ook sociale kavels of woningen.

Contactgegevens Thuisrand

Zitdag voor huurders in Tirolerhof

Technische problemen in je huurwoning

Een sociale woning huren

Een sociale woning kopen 

Contactgegevens Thuisrand

Adres: Diksmuidelaan 276 - 2600 Berchem

Telefoonnummer: 03 320 29 70

Algemene vragen: info@thuisrand.be

Kandidaat-huurders: kandidaat@thuisrand.be

Huurders in Borsbeek: huurder@thuisrand.be

Zitdag voor huurders in Tirolerhof

Elke derde dinsdagvoormiddag van de maand van 9:30u tot 12u vindt er voor de huurders een zitmoment plaats in het ontmoetingscentrum Tirolerhof in de August Van Putlei 56 te Borsbeek.

Dit zitmoment vindt plaats zonder afspraak.  

Je kan hier als huurder terecht voor meldingen van technische problemen, vragen over je huur, zorgen rond jouw woning of die van je buur. 

Technische problemen in je huurwoning?

Stuur een e-mail met een duidelijke beschrijving van het probleem, foto’s, je adres en je huidige telefoonnummer naar technisch@thuisrand.be . Of vul het contactformulier in.

Een sociale woning huren

Voorwaarden inschrijving

Om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning moet je voldoen aan een aantal voorwaarden. Je kan de voorwaarden nalezen op de website van Vlaanderen. Iedereen die aan deze voorwaarden voldoet kan zich inschrijven.

De wachtlijst

Aangezien er een tekort is aan sociale huurwoningen, werken de Woonmaatschappijen met een wachtlijst. De chronologie van de inschrijvingen telt, wanneer een sociale woning wordt toegewezen. Dit betekent dat de persoon die eerst inschreef, eerst een sociale woning krijgt toegewezen die voor zijn gezin past. Hier  vind je meer informatie over deze toewijzings- en voorrangsregels.

Het inschrijvingsformulier

Momenteel is er nog geen online centraal inschrijvingsregister waardoor de inschrijvingen alvast tot 1 januari 2024 nog steeds dienen te gebeuren via de voormalige aanvraagformulieren van De Ideale Woning en Woonweb.

Hier vind je het inschrijvingsformulier van De Ideale Woning terug.

Hier vind je het inschrijvingsformulier voor SVK Woonweb terug.

Zo kan je de formulieren zelf downloaden, invullen, ondertekenen, en samen met de nodige attesten bezorgen aan Thuisrand via de post of via kandidaat@thuisrand.be .

Welke rechten en plichten heb ik als sociale huurder?

  • Wie moet welke herstellingen betalen?
  • Hoe onderhoud ik mijn woning goed?
  • Wat mag ik zelf doen? Wat doet de woonmaatschappij

Op deze vragen krijg je een antwoord de brochure 'Ziezo!', een handig zakboekje voor sociale huurders.

Een sociale woning of kavel kopen

Naast woningen verhuren, verkopen Woonmaatschappijen ook sociale koopwoningen of kavels.

Voorwaarden inschrijving

Op deze pagina kan je nagaan of je in aanmerking komt voor een sociale koopwoning of sociale kavel. Je vindt er de toelatingsvoorwaarden en de uitzonderingsregels.

Het inschrijvingsformulier

Hier vind je het inschrijvingsformulier van De Ideale Woning terug.

Zo kan je de formulieren zelf downloaden, invullen, ondertekenen, en samen met de nodige attesten bezorgen aan Thuisrand via de post of via koopwoning@thuisrand.be .