Naar inhoud

Praktisch

Politie

Jozef Reusenslei 9
2150 Borsbeek

tel. 03 321 17 00
fax 03 321 20 25
wijk.borsbeek@politieminos.be

Openingstijden

Borsbeek:

elke weekdag van 9 tot 13 uur

maandag ook van 18 tot 21 uur ( Wegens de doorlopende terreurdreiging zijn wij momenteel niet geopend op maandagavond)

Telefonisch bereikbaar elke weekdag van 8 tot 16.30 uur en maandagavond ook van 18 tot 21 uur.

Mortsel:

Buiten de openingsuren kan je terecht op het politiekantoor van Mortsel op de Liersesteenweg 1 te 2640 Mortsel. Hier is een permanentie die dag en nacht bereikbaar is. Ook telefonisch 03 451 98 98.

Meer info

Vakantietoezicht

vakantietoezicht

De vakantie is een drukke periode voor inbrekers. Heel veel mensen zijn op reis en met wat geluk hebben ze hun woning min of meer onbewaakt achtergelaten. Met een paar kleine ingrepen maak je het voor dieven oninteressant om net jouw woning uit te kiezen.

De politiezone Minos houdt een oogje in het zeil

Wanneer je ons op de hoogte brengt van je langdurige afwezigheid, dan kunnen wij een oogje in het zeil houden. Je kan vakantietoezicht online aanvragen via police-on-web of door het formulier vakantietoezicht in te vullen, af te drukken en binnen te brengen op je wijkkantoor. Je kan het formulier ook via mail aan de politie bezorgen op wijk.borsbeek@politieminos.be.

Enkele belangrijk tips:

Wees discreet
Trek in ieder geval niet de aandacht van potentiële inbrekers door tegen iedereen te vertellen dat je op reis vertrekt of door een briefje op deur of raam te plakken voor de bakker of melkboer die aan huis levert. Zorg ervoor dat iemand je brievenbus regelmatig komt leegmaken: een volle brievenbus is voor een dief een signaal dat de bewoner voor langere tijd afwezig is. De persoon die je brievenbus leegmaakt kan ook de rolluiken of gordijnen openen of sluiten of indien nodig het gras maaien of de heg snoeien.

Bescherm je goederen
Het lijkt vanzelfsprekend, maar toch vergeten mensen het af en toe. Sluit alle deuren, ramen (ook die van de kelder), koepels en dakvensters. Laat ook geen ladders of gereedschap slingeren in de tuin, die zouden de inbreker kunnen helpen. Bedenk dat een inbreker na gemiddeld drie minuten zijn poging staakt, omdat na die tijd het risico aanzienlijk vergroot. Bewaar waardevolle voorwerpen in een kluis en wanneer dat niet kan, noteer dan de serienummers en verberg ze op een niet voor de hand liggende plaats.

Sleutels en alarm
Laat je sleutels niet in het slot zitten geef ze aan de persoon die je brievenbus komt leegmaken of neem ze mee. Activeer het alarm wanneer je vertrekt en breng de alarmcentrale op de hoogte van je afwezigheid.

Verzekeringspolis
Controleer vóór je vertrek nog de geldigheid van je brand- en diefstalverzekering.

Wij wensen je een prettige reis!