Naar inhoud

Gemeentehuis

de Robianostraat 64
B-2150 Borsbeek
tel. 03 320 94 00
info@borsbeek.be

Openingsuren gemeentehuis

ma.8.45 tot 12 uur
17.30 tot 20 uur
di.8.45 tot 12 uur
wo.8.45 tot 12 uur
13.30 tot 16 uur
do.8.45 tot 12 uur
vr.8.45 tot 12 uur

Meer info

Parkeervergunningbewonerszone Boekenberg - Boterlaar en Silsburg

bewonerszone
In oktober 2020 werd betalend parkeren in Deurne uitgebreid naar de stadsgrens met Borsbeek. Hierdoor kan je niet meer uitwijken naar Deurne voor gratis parkeerplaats in de buurt van je woning.
 
De stad Antwerpen heeft daarom besloten op vraag van het lokaal bestuur Borsbeek dat bewoners van Borsbeek, uit bepaalde straten vlakbij de stadsgrens, een parkeervergunning voor bewoners kunnen aanvragen bij het stadsbestuur van Antwerpen. Zo heb je als bewoner van Borsbeek meer mogelijkheden om een gratis parkeerplaats te vinden in de buurt van je woning over de gemeentegrens heen.
 

Wie komt in aanmerking voor de gratis parkeerkaarten?

 
Enkel bewoners van bepaalde straten vlakbij de stadsgrens kunnen een parkeervergunning voor bewoners aanvragen bij het stadsbestuur van Antwerpen.
 
Let op! Van sommige straten komt slechts een deel in aanmerking voor de gratis parkeerkaarten. Een overzicht met gedetailleerde nummers kan je hier terugvinden.

Voor welke Antwerpse bewonerszone geldt de parkeerkaart?

 
Met de parkeervergunning kan je als gedomicilieerde burger in Borsbeek gratis en zonder tijdslimiet parkeren in de bewonerszone Boekenberg - Boterlaar - Silburg in Antwerpen. Dit is de aangrenzende zone, en kan niet op vraag gewijzigd worden in een andere zone.
 
Een plan van waar je kan en mag parkeren eens je een kaart hebt kan je hier terugvinden.
 
Let op, het winkelstraatprincipe geldt in de Herentalsebaan tot aan begraafplaats Silsburg (kruispunt Kerkhofweg - Herentalsebaan - Dassartstraat) inclusief de parking voor de ingang. Tijdens winkeluren (tussen 9 en 18 uur) moet je hier betalen voor een parkeersessie, en
ten alle tijden mogen hier geen lichte vrachten parkeren.

Indien je een parkeerretributie ontvangt, omdat je zonder parkeerrecht hebt geparkeerd in een winkelstraat (tijdens de winkeluren) of buiten de bewonerszone, moet je deze betalen.
 

Hoe kan je de gratis parkeerkaart aanvragen? 

 
Per domicilieadres zijn er 2 parkeervergunningen mogelijk.

Je dient hiervoor uw aanvraag te doen via het e-loket van de stad Antwerpen op eloket.antwerpen.be met de zoekterm ‘parkeervergunning voor bewoners Borsbeek’. Je kan deze aanvraag enkel digitaal indienen.

Na de aanvraag, zal je jouw parkeervergunning ontvangen via e-mail. De parkeervergunning is geen fysiek document. Jouw nummerplaat wordt digitaal geregistreerd en gecontroleerd. Let op, jouw aanvraag geldt niet als parkeerbewijs. Terwijl je op de parkeervergunning wacht, moet je nog steeds in de straten van Deurne parkeergeld betalen.

Wil je jouw parkeervergunning wijzigen, stopzetten of verlengen? Dan kan je ook hiervoor een aanvraag indienen via het e-loket van de stad Antwerpen op eloket.antwerpen.be met de zoekterm ‘parkeervergunning voor bewoners Borsbeek’.
 

Meer info


Hebt u nog vragen? Dan kan je contact opnemen met de klantendienst Mobiliteit en Parkeren Antwerpen via mobiliteitenparkeren@antwerpen.be of mobiliteit@borsbeek.be .